idősellátás

2018.08.08. 16:30

Bővítik az idősek otthonát Pakson

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

Emelt szintű, demens és ápolási részleggel bővül a Paksi Életfa Idősek Otthona, a beruházásnak köszönhetően újabb hatvan gondozott ellátását tudják biztosítani az intézményben – írja a Paksihirnok.hu. Az otthon háromszor húsz fős részleggel bővül, így nemcsak a várólista lehet rövidebb, hanem a megváltozott ápolási szükségletek biztosítására is alkalmassá teszik az intézményt.

Épül egy új szárny, amelynek földszintjén kialakítanak egy húszfős egységet nyolc darab két-háromfős szobával, közös terasszal és belső átriummal az állandó felügyeletet igénylő demens gondozottak számára, valamint egy másik húszfős épületrészben kétfős szobák lesznek az ágyhoz kötött ápoltaknak. Egy emelt szintű részleg, ugyancsak húszfős, az épületrész emeletén kap majd helyet, ahova nagyméretű akadálymentes lift és lépcső biztosítja a feljutást. A szobák mini garzon jellegűek lesznek saját közösségi térrel. A meglévő épületben bővítik a mosodát, a konyhát, valamint a közösségi tereket. Összenyitják a középső étkezőt és a társalgót, megszűnik a köztük lévő belső udvar, így a régi főépület hetven négyzetméterrel bővül. Mindemellett itt kisebb műszaki, gépészeti és villamossági korszerűsítések is megvalósulnak.

– A tervezéssel megbízott szekszárdi cég határidőre leszállította a kiviteli terveket, melyek véleményezésére tizenöt napja van a hivatalnak. Az észrevételeket javítja a tervező, ezt követően adja át a véglegesített dokumentumot, szeptemberben elindulhat a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására. A tervek szerint még idén elkezdődhet a beruházás – mondta el Fillér Gergő, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának megbízott vezetője. A korszerűsítés önkormányzati forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában