borászok bemutatkozása

2018.09.04. 19:10

Ismét Bornapok lesznek Bátaszéken

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock illusztráció

Szeptember 7-én, 8-án és 9-én immár harmadik alkalommal rendezik meg a Bátaszéki Bornapokat, ahol a Szekszárdi Borvidék, ezen belül is leginkább a Bátaszéki Hegyközség borászainak és borainak népszerűsítése a cél. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, az itt élők számára fontosak az ősöktől kapott értékek. A nemzetiségi sokszínűség és az ebből fakadó bizonyítási vágy emelte oly gyümölcsözővé a helyi társadalmi és kulturális életet az elmúlt századokban. Ennek tanúbizonysága a Bátaszéki Bornapok, amely három év alatt a legnagyobb városünneppé nőtt. A megye legnagyobb szőlőültetvénnyel rendelkező hegyközsége a bátaszéki, a helyi borok pedig helytállnak az ország legnagyobb bormustráin is.

Idén is gazdag programmal várja az érdeklődőket. Több együttes is fellép már pénteken este, a Piac téren felállított színpadon. Szombaton szüreti felvonulással kezdődik a program, majd a koronázási ceremóniával folytatódik. A legnagyobb érdeklődés várhatóan az esti órákban fellépő Rácz Gergő és Szekeres Adrienn énekesek koncertje iránt lesz. Vasárnap pedig Vastag Csaba, Szűcs Judit, a Band of Street és Szikora Róbert és az R-Go szórakoztatja majd a közönséget. Vasárnap a gyerekek 11 órától 16 óráig, kupon felmutatásával, féláron vehetik birtokba a vidámparkot. Mindemellett kézműves és kirakodóvásár is lesz.

A kiállítók pedig, akiknél vásárolni és kóstolni is lehet, a Janchili, a Gerencsér Családi Pincészet, a Schiebert Pincészet, a Sárosdi Pince, a Márkvárt Papa Pincéje, a Bodri Pincészet, a Werner Pincészet, a Szeleshát Szőlőbirtok, a Garai Pince, a Twickel Szőlőbirtok, a Mestrineli Oenopolium és a Savanya Pálinkaház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában