diáktűzoltó verseny

2018.09.22. 14:30

Pokoli tornyot építettek és mocsáron jártak

Budavári Kata

Fotó: Müller János

Pokoli tornyot építettek és mocsáron is jártak azok az általános iskolások, akik indultak a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyen. A megmérettetést tizenegyedszer rendezték meg, a helyszín ezúttal is Kurd volt.

Mint azt Müller János szervezőtől, a kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tiszteletbeli parancsnokától megtudtuk, a tizenhárom csapatból nyolc kurdi volt, a vendégek Bonyhádról, Bölcskéről, Dunaszentgyörgyről, Gyulajról és Paksról érkeztek. A lányok versenyét a Tűz gyermekei, egy kurdi hetedikesekből álló brigád nyerte, második a hatodikosok Tűzdémonok csapata, harmadik a gyulaji Tüzes csajok lettek.

A két alsós induló gárda közül a Tűzfarkasok valamivel több pontot szerzett, mint a Tűzkirálynők. A fiúk küzdelmében pedig a Paksi locsolóbajnokok bizonyultak a legjobbnak, őket a Kurdi lángelmék követte a sorban, harmadikak a dunaszentgyörgyi Tűzmanók. Sorrendben a következő csapat a Tüzesvölgyi sutyerákoké volt, majd a Bonyhádi lánglovagok, a bölcskei ÖTE, a Kurdi lánglovagok és a Tüzes csillagok következtek.

Müller János elmondta, a feladatok közül most sem maradt el a tűzoltó maci kimentése, a mocsáron most gumilapok segítségével jutottak át a versenyzők. A víz felett lógva versenyszámban a Kapost matracokkal imitálták a szervezők, a tűzoltó totón pedig kiderült, a felkészítő pedagógusok kiváló munkát végeztek. A tizennégy állomás közül egyet a dombóvári katasztrófavédelmi kirendeltség készített.

A verseny a mindennapi bajok megoldására készíti fel a gyerekeket, megrendezését a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség százezer forinttal, a kurdi önkormányzat ebéddel támogatta, a szervezésben a tűzoltó egyesület és az általános iskola vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában