Elballagtak a diákok a szekszárdi Kolping Iskolából

Pénteken délután négy osztály negyvenegy diákja mondott búcsút a szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola falainak. A ballagóknak Felföldi László, Pécsi megyéspüspök celebrált misét.

Bencze Péter

Idén 41 diák ballagott el a szekszárdi Kolping Iskolából.

Fotó: Mártonfai Dénes

A pedagógusok és tanítványaik az ünnepséget megelőzően – a hagyománynak megfelelően – megkoszorúzták a Kolping emlékművet, ezt követően az újvárosi római katolikus templomban folytatódott a ballagási ünnepség. Ott Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere is köszöntötte a fiatalokat. Mint elmondta:

Vigyétek magatokkal az ünnep emlékét, ne essen ki tarisznyátokból az itt és együtt töltött évek egyetlen perce sem, legyen tőkétek az az ismeret, tudás, szakmai gyakorlat, melyet ennek az iskolának a falai között szereztetek, s jövedelmezzen számotokra bőséggel, ám nem csak pénzzel, hanem a munka, az alkotás örömével is.

Koller Tamás, az iskola igazgatója, aki egyben a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Szekszárd 2. választókerületében, az iskola névadójának négy alapelvét: „Légy jó szakember, jó családapa (anya), jó hazafi és jó keresztény“ hangsúlyozta a diákoknak.

A középiskolai ballagásokról szóló bővebb beszámolót este 8 óra után  olvashatják a Teol.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában