almanach

2018.09.14. 15:30

Tevékeny a természetjáró egyesület

A Sárköz Természetjáró Egyesület 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy tagjai megismerjék a tájegység és a környező dombság természeti értékeit.

Budavári Kata

Fotó: Illusztráció

Mint azt dr. Figler Hedvig vezetőtől megtudtuk, évente tíz-tizenkét túrát tesznek közvetlen környezetükben, de mert alelnökük vizsgázott hegyitúra- és vízitúra-vezető, évente egy-két alkalommal kajakoznak, sziklát másznak. A fiatal szervezet élete azonban gyorsan változik, hiszen alaptevékenységük mellett Sárpilis közösségi életébe is egyre aktívabban kapcsolódnak be. A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával már másodszor szerveztek magbörzét, amelyen az egyesület tagjai által előállított magokhoz, palántákhoz lehetett hozzájutni. Gyerekek a madarakért címmel részt vettek a gyermeknapi rendezvényen, de szívügyük a falu tisztán tarása is, ők szervezik Sárpilisen a Te szedd! akciót. Kulturális területen az önkormányzattal állapodtak meg, így egy közfoglalkoztatott az iskolában egyfajta IKSZT-t működtet, míg egy másik mentálhigiénés és munkaerőpiaci tanácsadást végez. dr. Figler Hedvig szerint egy kis településen mindenki multifunkcionális, aki tenni szeretne a falujáért, így ők is azok, és továbbra is bővíteni szeretnék tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában