hulladékgazdálkodás

2018.10.22. 14:30

Október végéig lomtalanítanak

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

Tamásiban a háztartásoknál keletkezett lomok elszállítását – a korábbi gyakorlattal ellentétben – nem előre meghirdetett időpontban végzi a Vertikál-Alisca Terra konzorcium, hanem az ingatlantulajdonos bejelentése alapján. A szolgáltatást minden év március 15. és október 15. közötti időszakban lehet igénybe venni, azonban az idei évben az október 31-ig beérkezett kérelmeket még fogadja a szolgáltató – írja az infotamasi.hu oldal.

Fontos, hogy a házhoz menő lomtalanítást csak az a közszolgáltatásban nyilvántartott ingatlanhasználó veheti igénybe félévente, akinek nincs díjhátraléka. Nem lehet kihelyezni zöldhulladékot, építési törmeléket, elektromos-elektronikai, veszélyes, szelektíven gyűjtött, vagy kommunális hulladékot.

Az előre egyeztetett szállítási napon reggel 6 óráig kell kitenni a „szemetet”, a lomtalanítás időpontjában pedig a megrendelőnek, vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia, a szolgáltatás elvégzését aláírásával igazolnia kell. További részletek a www.aliscaterra.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában