összefogás

2018.12.16. 13:00

Ünnepi díszben pompáznak a szekszárdi adventi ablakok

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock illusztráció

Még 2017-ben a szekszárdi Gyimóthy Levente részéről merült fel az ötlet, hogy adventi ablakokkal kellene „feldíszíteni” a megyeszékhelyet az ünnepek alkalmával. Az év megyei önkéntesének tavalyi díjazottjára, Janó Attiláné Valira bízta a kivitelezést.

– Csak arra tudtunk gondolni, hogy milyen jó lenne, ha a szekszárdi utcákon sétálva minden ablak fel lenne díszítve, és például esténként meg lehetne csodálni azokat díszkivilágításban – mondta lapunknak Janó Attiláné, aki a csatlakozókat, vagyis a körülbelül hatvan céget, magánszemélyt, valamint a városi önkormányzatot fogja össze.

Miután mindegyikük egyénileg kiválasztotta a huszonkét napos advent számukra legkedvesebb napját, a meghatározott nap számával fel kellett díszíteniük a saját, utcára néző ablakukat. A díszítéseknek saját Facebook-oldala van Szekszárdi Adventi Ablakok néven, a Béla király téren tartott rendezvénysorozaton pedig, amelyet a Mentálhigiénés Műhely szervezett, minden nap beolvassák, hol találhatóak az aznapi adventi ablakok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában