Találkozó Panamavárosban

2019.01.29. 16:20

A szekszárdi plébános lett az egyik kísérő lelkipásztor

Wessely Gábor

Vatikánváros, 2018. szeptember 19. Ferenc pápa a hívõket üdvözli heti általános audienciáján a vatikáni Szent Péter téren 2018. szeptember 19-én. (MTI/EPA/Maurizio Brambatti)

Forrás: MTI

Fotó: EPA/Maurizio Brambatti

A katolikus egyház legnagyobb ifjúsági rendezvényét január 22. és 27. között tartották Közép-Amerikában, Panamavárosban. Az esemény II. János Pál pápa kezdeményezésére indult. A mostani a 34. világtalálkozó.

Tolna megyei fiatal nem volt a résztvevők között, viszont az egyik kísérő lelkipásztor Petkó Tamás szekszárdi plébános volt. Elmondta: először egy előtalálkozón vettek részt Costa Ricában, negyven magyar fiatallal. Köztük ketten voltak a Pécsi egyházmegyéből. Családoknál kaptak szállást és pazar ellátást. Jó hangulat jellemezte ezt az időszakot, részt vettek felvonuláson és közös szentmisén a helyi Centrál parkban, körülbelül 25-30 nemzet képviselőivel: brazilokkal, kolumbiaiakkal, mexikóiakkal, ausztrálokkal, koreaiakkal és másokkal.

Hétfőn indultak tovább Panamába a találkozó helyszínére, ahol még további ifjúsági csoportok csatlakoztak hozzájuk. Sok lelki program várt rájuk. A résztvevőket meglátogatta Ferenc pápa, és misézett is Panamában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában