televíziós megmérettetés

2019.02.06. 14:00

Ötmilliót nyert a volt tolnai rendőrtiszt a Legyen Ön is milliomos! vetélkedőn

Mondhatni otthonosan mozog a televíziós kvízműsorok világában Szabó János. A tolnai származású rendőrtiszt nemrég a TV2-n futó Legyen Ön is milliomos! című vetélkedő felszólításának tett eleget, de már korábban is volt milliós nyereménye.

Steinbach Zsolt

Fotó: Tv2

– A nemrégiben adásba került vetélkedőben tizenegy kérdést sikerült jól megválaszolnia, így ötmillió forintot nyert. Nem a mostani volt az első szereplése televíziós kvízműsorban. Például tíz évvel ezelőtt, a Párbaj című vetélkedő által is „milliomos” lett, a mostanihoz hasonló összegű nyereménnyel. Mi motiválja? A nyeremény vagy a megmérettetés a kihívás?

– Bárki bármit mond, mindenki elsősorban a nyereményért méretteti meg magát. Én is – válaszolta Szabó János.

– Lehet egy ilyen vetélkedőre direktben készülni? Vagy „csak” olvasottnak, tájékozottnak kell lenni?

– A sikeres szereplőválogatás után eddig mindig megfogadtam, hogy felkészülök. Azaz, hogy a napi bulvárban is – amiben nem igazán vagyok jártas – igyekszem egy kicsit tájékozódni. Aztán végül ebből sosem lett semmi, most sem. Így arra támaszkodom, ami a korábbi olvasmányaimból, illetve a napi elektronikus sajtóinformációkból megmarad a fejemben. Mondhatnám, hogy a korábban felhalmozott „lényegtelen tudást” ilyenkor tudom hasznosítani.

– A műsort nézve úgy tűnt, elég sok minden megmarad a fejében. Az adásban mindenesetre nagyon magabiztosnak, nyugodtnak látszott. Tényleg így volt, vagy volt azért önben drukk?

– Egyáltalán nem izgultam. Egyébként is ilyen típus vagyok. Ha már benne van az ember egy szituációban, felesleges szorongani.

– Felállított valamilyen stratégiát a játék előtt?

– Nem terveztem meg előre semmit. A garantált kétmillió forintig el szerettem volna jutni, de hát az is vagy sikerül, vagy nem. Ha a kétmillió előtt adódott volna olyan kérdés, amiben bizonytalan vagyok, nyilván akkor is mérlegeltem volna. A kétmillió utáni első kérdést pedig mindenképp be kell vállalni, hiszen ott semmilyen kockázat nincs. Ha a VIII. Henrik feleségeire vonatkozó feladványt kaptam volna meg ebben a fordulóban, akkor nyilván megjelöltem volna, hiába voltam benne bizonytalan.

– Milyen volt a hangulat a felvételen?

– Nagyon laza, oldott volt a légkör.

– Emlékezett Önre a műsorvezető a korábbi vetélkedőkből?

– Gundel Takács Gábor minden bizonnyal rengeteg emberrel találkozik. De úgy vettem észre, hogy megismert.

– Eltervezte előre, hogy mire költené a nyereményt?

– A semmit nem lehet beosztani, úgyhogy előre ezen nem gondolkodtam. Nyilván a nyeremény összegétől függ, hogy mivel lehet gazdálkodni. Most, hogy már tudom, mennyit nyertem, lehetnek terveink. Az biztos, hogy ezt a bruttó ötmillió forintot el fogjuk tudni költeni. Tavaly vettünk egy házat Érden, a nyeremény egy részét a lakásra fordítjuk. A másik részéből pedig utazást tervezünk a feleségemmel. Vagy az USA-ba megyünk, ahol egy amerikaifoci-meccset is mindenképp megnézünk, vagy egy Új-Zéland–Ausztrália utat tervezünk.

Nem az első vetélkedője volt

A Tolnáról indult Szabó János 1992-től a Szekszárdi Rendőrkapitányságon dolgozott nyomozóként, 2000-től pedig a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon volt elemző-értékelő. 2015-től dolgozik az Országos Rendőr-főkapitányságon, alezredesként. 2016-ban lett a Bűnügyi Elemző-értékelő Osztály vezetője. 2009-ben, a TV2-nél futó Párbaj című vetélkedőben Vágó Istvánnál szintén 5 milliót nyert. Néhány évvel később a Maradj talpon! című műsorban Gundel Takács Gáborral, „gyors körben” ugyancsak sikeresen szerepelt. Ezen kívül a régi, Vágó Istvánnal futó Legyen Ön is milliomos! vetélkedőben háromszor is bejutott a tíz versenyző közé, de egyszer sem került rá a sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában