szabadidő

2019.02.05. 17:30

Hagyományt teremtenek a túrából

Az egyesület programján ebek és gazdáik együtt sétálhattak a nyolc kilométeres távon

Balázs László

Fotó: TSZSE/Facebook

Első alkalommal tartott közös túrát és kutyagolást szombaton a Tamási Szabadidő és Sport Egyesület (TSZSE). A helyi kutyás közösség régóta vágyott már arra, hogy közösen kirándulhassanak.

Az egyesület programján ebek és gazdáik együtt sétálhattak a nyolc kilométeres távon – tájékoztatta lapunkat Cseresznyés Balázs főszervező. A termálfürdő parkolójában 9.30-tól volt gyülekező és regisztráció, majd 10 órakor indulás. Az útvonal a kerékpárútról földes úton Pári irányába vezetett. A túrán olyan civil szervezetek is megjelentek, melyek kutyamentéssel foglalkoznak Tamásiban és Dombóváron. Ők a sétára vittek olyan kutyusokat is, amelyek szerető gazdit keresnek. A több mint ötven túrázó és kutyatulajdonos mellett 25-30 négylábú vett rész az eseményen. Az ebtartók forró teát és süteményt, a kutyusok jutalomfalatokat kaptak.

A TSZSE és az Aktív Tamási Közhasznú Egyesület minden évszakban közösen rendez majd kutyagolást, utóbbi szervezet állatvédelemmel, a természettel és szabadidős programokkal is foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában