félméteres magasságkülönbség

2019.08.02. 13:30

A közösségi média kedvence lett két szekszárdi rendőr

Közel fél méter a különbség a megye legalacsonyabb és legmagasabb rendőre között. Rostás Márta és Klézli Balázs rendőr őrmesterek fotója a rendőrség hivatalos Instagram oldalán aratott sikert.

Hanol Erzsébet

20190802_Szekszárd_A Szekszárdi Rendőr Kapitányság legnagyobb és legkisebb járőre. Krézli Balázs és Rostás Márta járőrök. _Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A közösségi média kedvence lett két szekszárdi rendőr. Rostás Márta és Klézli Balázs rendőr őrmesterek fotója a rendőrség hivatalos Instagram oldalára, a police_hu-ra került fel még július végén, mint a megye legalacsonyabb és legmagasabb rendőrét ábrázoló kép. Jelenleg ez az oldalon a legnézettebb fotó, közel 50 ezren látták, és eddig 2840 felhasználó lájkolta, így ez a harmadik legkedveltebb kép.

Klézli Balázs magassága meghaladja a két métert, így közte és Rostás Márta között félméteres a magasságkülönbség Fotó: Mártonfai Dénes

Mindkét rendőr a Szekszárdi Rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot, ott beszélgettünk velük. A sióagárdi Rostás Márta elmondta, hogy általános iskolás kora óta rendőri pályára készült. Az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola elvégzése után 2013-ban a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál szerelt fel, a XX-XXIII. kerületben volt járőr. 2016-ban jött haza.

Most a fogdaőri alosztálynál szolgál, így ha van fogvatartott, akkor fogdaőrként végzi a feladatát, ha nincs, járőrként dolgozik. Mint mondta, a budapesti évek jó alapot adtak a pályájához, sokat tudott ott tanulni. Hozzátette: a fővároshoz képest nagy különbség, hogy Tolna megyében, Szekszárdon családiasabb a légkör. Az emberek ismerik a környezetükben szolgáló rendőröket.

Elmondta ugyanakkor, hogy a munka során fontos a határozott fellépés. A testi erőt nem ő, hanem a fiúk képviselik, ő pedig kommunikáció eszközét veti be, nyugtat, beszélget, mikor mire van szükség. – Ez egy csapatmunka – hangsúlyozta. Rostás Márta arról is beszélt, hogy humorosnak találta a sajtószolgálat ötletét, hogy a közösségi médiában megmutassák a megye legalacsonyabb és legmagasabb rendőrét. Úgy véli, egy ilyen jópofa megjelenés pozitívan hathat az állampolgárok és a rendőrök közötti kapcsolatra.

Fotó: Mártonfai Dénes

Klézli Balázs 2015-ben kezdte a tanulmányait Adyligeten. A Szekszárdi Rendőrkapitányságon 2016 szeptemberétől volt próbaidős, majd a következő év júniusában véglegesítették járőrként. Idén februárban pedig a közrendvédelmi osztály járőr- és őrszolgálati alosztályán lett járőrvezető. Elmondta, hogy magassága általában tekintélyt szokott parancsolni, de ezzel soha nem él vissza. Azt is megtudtuk tőle, hogy már gyerekkorában tudni lehetett, hogy igen magasra nő majd. Úgy fogalmazott, hogy mindig elöl állt a tornasorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában