Református zenetábor

2019.08.16. 09:30

Esténként térzenét adnak a diákok

Mauthner Ilona

20190815_Mórágy_református zenetábor_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Vasárnaptól vasárnapig tart az egyhetes, bentlakásos zenei tábor Mórágyon, melyet második alkalommal szervezett meg a bátaszéki Tanner Vilmos. A tábort a református gyülekezet támogatta, melynek egyik színfoltja, hogy minden este 7 órától a tábor lakói térzenét adnak, tegnap este például Bátaszéken, a Szentháromság téren zenéltek.

Tanner Vilmos elmondta, a zenetáborban a jelentkezők különböző hangszereket próbálhatnak ki, illetve tanulnak meg játszani rajtuk. A hangszerekkel ismerkedést könnyíti, hogy a jelentkezők többsége valamelyik zeneiskolába jár, és a táborba a saját hangszerét is magával vitte.

A tábor első napján különféle dobokat mutattak be a fiataloknak, így egy különlegességet is, a cajon-t, mely egy spanyol hangszer, egy dobozhoz hasonlít, melyben hurok rezgése ad hangot. A hét többi napján a fuvola, a furulya, a vadászkürt, a gitár, a zongora, a tambura használata is terítékre került. A fiatalok – több mint húszan – énekeket, zsoltárokat, népi dalokat is tanultak. A tábor vasárnap, az istentisztelet után zár majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában