sminktippek

2019.08.16. 14:00

Így sminkeld magad, ha fotózásra készülsz

Legyen szó akár egy önéletrajzhoz szánt portréról, vagy éppen egy portfólió fotózásról – például a Tündérszépek szépségverseny kapcsán -, az ilyen alkalmakra a hölgyek nagy többsége sminkeli magát. A jó végeredmény szempontjából azonban nem mindegy hogyan.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Köztudott, hogy a jó smink alapja a szép bőr. Ezért érdemes egy komolyabb fotózás előtt beiktatni egy kozmetikai kezelést, mely alkalmával kitisztítják és puhává varázsolják a bőrt. – Ez nyáron különösen fontos, hiszen a napfény hatására megvastagszik a felső hámréteg és érdessé válik a bőr így a sminkünk nem lesz szép – mondta Paál Zsuzsanna mesterkozmetikus, a La Perla Szépségszalon tulajdonosa. Persze nem az adott nap délelőttjén ajánlott a kozmetikushoz ellátogatni. Amennyiben tisztítókezelésről is szó van, nem árt egy héttel a fotózás előtt túlesni rajta, hiszen idő kell a bőrnek, hogy regenerálódjon. Amennyiben pusztán felfrissítésre, hidratálásra van szükség, elég két nappal korábban meglátogatni a szakembert.

Egy szépen rendbe tett alapra már könnyebben lehet alapozóval dolgozni. – Nyáron eleve nehezebb a sminkelés, még a jó minőségű alapozók is nehezen tűrik ezt a nagy meleget. Elterjedtek most a BB és a CC krémek, amelyek jól hidratálnak, de tartalmaznak némi színezéket, és kellő alapot biztosítanak – fűzte hozzá a szakember.

Fotózásra – különösen egy szépségverseny esetében – érdemes erősebb, látványosabb sminket felvinni, persze kerülve a túlzásokat. Nem ajánlott ilyenkorra időzíteni egy új makeup kipróbálását, még akkor sem, ha valaki egyébként gyakorlott a sminkelésben. Ha újdonsággal is próbálkoznak, azt előtte több alkalommal teszteljék otthon. Sokan lesnek el tippeket a nagy videómegosztó csatornákról, de ami a képernyőn egyszerűnek tűnik, a tükör előtt ülve nem biztos, hogy olyan simán kivitelezhető.

Paál Zsuzsanna hangsúlyozta, a smink nem csak például a szem színéhez készül, hanem harmonikus összhatásra kell törekedni a haj, a ruházat színével. A trendeket nyáron még jellemzően az élénkebb színek uralják, ősszel pedig általában már inkább a barnás, szürkés árnyalatok, a föld színek válnak uralkodóvá.

A gondos munkát könnyen tönkreteheti néhány melléfogás. Divat például a szemöldök kiemelése ceruzával, vagy zselével, de nagyon csúnya bakikat lehet elkövetni. Nyáron a melegben könnyen megfolynak a sminkek, így a szemceruza, szempillaspirál is hamar „mokkát” képez a szem körül, a szemhéjpúder pedig összegyűlhet a bőrredőkben. Mindezek miatt érdemes ilyenkor gyakrabban tükörbe nézni, ellenőrizni a sminket.

Az említett hibák elkerülését, a napi sminkelést rengeteg kozmetikai eszköz, megoldás segítheti. Ott van például a műszempilla, amely tartós, nem kell minden nap festeni, önmagában is kiemeli a tekintetet. Hasonló tartós megoldás a sminktetoválás, amely akár szemöldökön, akár a szemhéjon, ízléses formában rendkívül dekoratív lehet.

Összességében elmondható, hogy smink ügyben nem árt kikérni egy szakember véleményét. Paál Zsuzsanna csoportos sminktanácsadásai alkalmával is azt tapasztalta, sokan nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá, de aki megtanulja az apró praktikákat, például, hogy hogyan lehet szép kontúrvonalat húzni, az adottságaihoz illő sminket készíteni, az szívesen él a megszerzett tudásával a mindennapokban is.

Amennyiben valaki kedvet kapott, és nem csak a sminkeléshez, hanem a Tündérszépek szépségversenyen való részvételhez is, ITT jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában