sportnap

2019.10.08. 16:20

Diákok és ovisok vettek részt a hőgyészi sportnapon

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola az idei tanévben is csatlakozott az Európai Diáksport Napjához, amely a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére indult tizenhárom éve, négy éve pedig Európa más országaiban, tavaly óta pedig a kontinensen túl is megtartják, adott tájékoztatást Bán-Kirchner Helga és Balaskó Flóra szervező.

A szeptember végén megtartott rendezvényen közel kétszáz diák és mintegy ötven óvodás vett részt.

A tanulók zenés bemelegítés után teljesítették az iskola körül kijelölt, rendőrség által biztosított futótávot. Ezután az alsó tagozatosokat rolleres akadálypálya várta, a felső tagozatosok csapatokat alakítva kosárlabdázhattak, focizhattak. A vidám őszi napot Pirosné Cseke Szilvia tette még színesebbé a remek hangulatú kangoo óráival. A sportprogramok mellett az iskola diákjainak ünnepélyes keretek között adták át az intézmény elé kihelyezett szív alakú kupakgyűjtőt, melynek elkészítését Hőgyész polgármestere, Botta György finanszírozta.

A szív gyorsan megtelt az osztályok között meghirdetett kupakgyűjtő versenynek köszönhetően. A legügyesebb osztályt tortával jutalmazták, a kupakokat pedig egy-egy beteg gyermek felépülésének támogatására ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában