Elkezdődött a szezon

2019.11.28. 19:10

Idén is tavalyi áron lehet korcsolyázni 

Meglepetés a Szekszárdi Műjégpályán: december 6-án hozzájuk is érkezik a Mikulás, és az első ötven korizónak Mikulás sapkát ad ajándékba. A pálya a téli időszakban a nagyközönségnek szerdán 16:00-20:00-ig, pénteken 18:30-20:30-ig, szombaton és vasárnap pedig 8:00-13:00-ig és 14:00-20:00-ig van nyitva. A belépő: 700 Ft, a csoportjegy 500 Ft/fő, a kísérőjegy: 250 Ft. Korcsolyát bérelni 650 forinttól lehet.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Az idei szezonban is tizenötezer látogatóra készülnek a városi sportcsarnok mögött található Szekszárdi Műjégpályán. A fedett, sátorban található létesítmény népszerű, mert kitűnő minőségű, nyolcszáz négyzetméteres jégfelülettel rendelkezik. A korcsolyázók mellett a jégkorongozókat is csábítja.

Az üzemeltető Szekszárdi Sportközpont kommunikációs vezetője, ifjabb Ritter Péter elmondta, hogy százhetven pár korit lehet tőlük bérelni, valamint hét darab, úgynevezett korcsolyázást segítő eszközt (pingvint), amibe a pici gyerekek bele tudnak kapaszkodni a jégen. Van lehetőség korcsolyaélezésre is. A parkolás ingyenes, a helyszínen ital- és snack automata található, valamint wifi, amire bárki csatlakozhat. A sátorban hűvös van, ezért a közönségnek érdemes rétegesen öltözködve érkeznie, a nagykabátot, a sálat, a sapkát magukkal vinni. Közönségidőben a helyi rádió műsora szól, a jégdiszkók idején pedig DJ gondoskodik a jó hangulatról.

Fotó: Mártonfai Dénes

A 4 -9 éves gyermekek ingyenes korcsolyaoktatásban részesülhetnek, amelyet a Szekszárdi Jégmadarak vezetőedzője, Kakas Krisztián felügyel. A soron következő, három hetes, összesen hat alkalmas kurzust december 3. és 19. között rendezik.

– November 22-én megtartottuk az első Black Friday-t a műjégpálya történetében, ingyen szállhatott jégre mindenki, csak a korcsolya bérléséért kellett fizetni – mondta Ifjabb Ritter Péter. Hozzátette, december hatodikán hozzájuk is ellátogat a Mikulás. Ugyanebben a hónapban lesz jégdiszkó, januárban pedig csatlakoznak a Jégpályák Éjszakája országos rendezvényhez, így azon a napon késő estig lehet korizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában