advent

2019.12.20. 20:00

A közelgő ünnepre hangolnak mindenütt

Az ünnepi hangolódást segítik az önkormányzatok, illetve az intézmények programjai is.

Munkatársainktól

20191220_Bátaszék_ 70 éven felüliek karácsonya. Sztárvendég Solymos Tóni_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Először látták vendégül a 65 év feletti korosztályt Gyulajon. Selmeczi László polgármester elmondta, hogy a rendezvényre az óvodások és az iskolások kedves műsorral készültek. Az ebéd előtt pedig két vendégelőadó magyar slágerekkel és karácsonyi dalokkal szórakoztatta a közönséget.

Gyulajon Selmeczi László köszöntötte az időseket Fotó: Varga Szilvia

Bátaszéken évtizedes hagyomány, hogy advent idején köszöntik a hetven éven felüliket. Közel négyszáz fős vendégsereg töltötte meg a Kalász János sportcsarnokot. Dr. Bozsolik Róbert polgármester köszöntötte őket, mindenki kapott ajándékot, majd a közösen elfogyasztott vacsora után szórakoztató program kezdődött. Az esemény sztárvendége Solymos Tóni volt.

Legyen minden gyermeknek karácsony! Bonyhádon ezzel a címmel hirdette meg jótékonysági akcióját a Solymár Imre Városi Könyvtár, az akcióban 140 ajándékcsomag gyűlt össze, amelyek hátrányos helyzetű gyermekek arcára csalnak mosolyt. A #Bonyhádösszeköt pályázat révén pedig a Szegedi Látványszínház előadását tekintették meg az általános iskolások.

Bonyhádon, a Solymár Imre Városi Könyvtárba is megjött a Télapó Fotó: Beküldött kép

Hagyomány, hogy Mőcsény önkormányzata a karácsony közeledtével egy vacsorával megvendégeli a helybelieket. Az esten Krachun Elemér polgármester a szeretet fontosságát hangsúlyozta, míg a Cikói Általános Iskola kisdiákjai betlehemessel léptek színpadra, majd Häuszer Beáta és Haffner Kata könnyűzenei összeállítását tapsolta meg a közönség.

Krachun Elemér, Mőcsény polgármestere a szeretetről is beszélt Fotó: Beküldött kép

A szekszárdi Gyermekkönyvtár rendszeres programja, hogy az ünnepek előtt kézműveskedést szerveznek, de mindig van egy kis mesés rész is. Ezúttal Kovácsné Szabó Lívia, az intézmény munkatársa speciálisan előadott papírszínházi mesét mondott a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában