szedresi Nyugdíjas Érdekszövetség

2019.12.14. 18:30

Százéves társukat is köszöntötték az ünnepen

Budavári Kata

Fotó: Beküldött kép

Kerek évfordulós születésnaposokat köszöntöttek a szedresi Nyugdíjas Érdekszövetségben, tájékoztatott Varga Ferenc elnök. Az idei év különleges volt, hiszen a szervezet egyik tagja századik, egy másik pedig kilencvenedik születésnapját ünnepelte.

A száz éves Nagy Istvánnét természetesen az augusztusi nagy napon is köszöntötte a közösség. Az idén Zöld Józsefné kilencven, Bódai Sándor, Veres Józsefné nyolcvan, Buda Ferencné, Hosnyánszki Lajosné, Nyerges Imréné, Váradi Józsefné és Vecsei József hetvenöt évesek voltak. Tiszteletükre Kovács János polgármester mondott ünnepi beszédet, amelyben kiemelte, hogy az idősek jobbító és segítő szándékkal adják át élettapasztalataikat a fiatal generációnak.

Fotó: Beküldött kép

Minden résztvevőnek egy optimista, bölcs mondással kívánt boldog, hosszú életet: „Élj úgy, hogy előtted az élet!” A falu vezetője minden ünnepeltnek emléklapot és egy üveg pezsgőt nyújtott át.

Hajdú Eszter nyolcadik osztályos tanuló a helyi általános iskola egykori igazgatójának, Kecskeméti Györgynek a versét mondta el, amelyet a költő a felesége születésnapjára írt. A vezetőségi tagok dallal, tortával, ajándékkosárral és vacsorával kedveskedtek.

Varga Ferenc elnök köszönetet mondott a községi önkormányzatnak a sokoldalú támogatásért, többek között azért, hogy a lebontott művelődési ház helyett az önkormányzat épületében kaptak a szépkorúak átmenetileg tágas, kulturált helyet és reményét fejezte ki, hogy öt év múlva mindenkivel hasonló meghitt ünnepség keretében újra találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában