Borvacsora

2020.02.16. 18:10

Először szervezték meg hangulatos estjüket

Budavári Kata

Fotó: Kiss Albert

Borvacsorára várta a szekszárdi bor szerelmeseit az Alisca Borrend és a Dicenty Dezső Kertbarát Kör. Mint azt Ferenc Vilmos, utóbbi vezetője elmondta, először szervezték meg estjüket, amelyre közel hatvanan jöttek el. – Tényleg nem bál volt, hanem egy olyan meghitt alkalom, amelynek egyik céljaként azt határoztuk meg, hogy a résztvevők jobban megismerjék az új borrendi tagokat – mondta. Díszvendégnek így a Neiner testvéreket, Jánost, Andrást és Istvánt hívtak meg. A pincészet három borral mutatkozott be, rajta kívül Dúzsi, Mészáros és Vesztergombi nedűket kóstolhatott a közönség.

Nagy öröm, hogy képviseltette magát az Európai Borlovagrend budapesti konzulátusa, amelynek céljai megegyeznek a borrendével és a kertbarát körével, azaz sokat tesznek a kulturált borfogyasztásért. Képviselőinek az est rendkívüli módon tetszett, akárcsak a szekszárdi borok, amelyekről igen nagy elismeréssel szóltak. Ígéretet tettek arra is, hogy a maguk eszközeivel segítik a szekszárdi bor piacra jutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában