egészségügy

2020.03.02. 19:10

Egyre kevesebb az influenzás megbetegedés

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Tolna megyében tovább csökkent az influenzás megbetegedések száma a nyolcadik héten. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint ugyanakkor az országban az előző heti 37 200 fővel szemben 2020. február 17. és 23. között 38 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy a 2020. év negyedik naptári hetétől kezdődően lakosság 1,6 százaléka kereste fel orvosát influenzás tünetekkel.

Az említett héten tíz megyében emelkedett, négyben nem változott és hat megyében, közöttük Tolnában csökkent a betegséggel orvoshoz fordulók száma, nálunk laboratóriumi vizsgálattal ebben az időszakban nem is igazolták az influenza jelenlétét.

Továbbra is az óvodások és az általános iskoláskorú gyermekek a legérintettebbek.

A megyei és a bonyhádi kórházban és rendelőintézetben, valamint a dombóvári kórház intenzív és aneszteziológiai osztályán továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában