Közterületeket fertőtlenítenek Szekszárdon

TEOL

Orgoványon fertőtlenítik a köztereket a koronavírus-járvány miatt. 20200324 Orgovány Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóság megkezdte a közterületek fertőtlenítésére irányuló munkálatok előkészítését. A munkában a köztisztasági csoport, a zöldfelület-karbantartó csoport és a közfoglalkoztatási csoport tagjai vesznek részt – tudatta közleményben a megyeszékhely önkormányzata.

A forgalmasabb útszakaszokat seprűs locsoló autóval fertőtlenítik. Az önkormányzat multifunkciós takarítógépével a leggyakrabban használt járdaszakaszokat, közterületeket – orvosi rendelők, patikák, posták, élelmiszerboltok, bankok környékét – fertőtlenítik. Háti permetezővel pedig a városban található köztéri eszközöket – padok, korlátok, buszvárók, utcai szemeteseket és környékét – mossák át.

Fertőtlenítőszerként – egyeztetve a népegészségügyi szakigazgatási szervvel – klórmeszet és hipót használnak megfelelő adagolás mellett. Az Alisca Terra Nkft. és az önkormányzat munkacsoportjai március 26-án, csütörtökön kezdik a fertőtlenítő munkát.

Emellett az önkormányzat felhívja a társasházkezelők figyelmét az épületek környezetének fokozott tisztán tartására, illetve fertőtlenítésére, továbbá az épületen belüli napi többszöri fertőtlenítés elvégzésére, különös tekintettel a korlátokra, kilincsekre és villanykapcsolókra.

A népegészségügy tájékoztatása szerint a szabadban történő fertőtlenítés elsősorban akkor indokolt, amikor kevesebb a napsütés, mivel az UV fény – jelenlegi tudásuk szerint – megöli a vírusokat. Továbbá az esetlegesen felszálló por miatt javasolt, hogy a kora reggeli vagy késő délutáni, esti időszakban kerüljön sor a fertőtlenítésre – derül ki a közleményből.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában