fellépések megyeszerte

2020.06.02. 09:30

Aranykorát éli most a térzene

Foray Nándor, Mauthner Ilona

Szabadtéri fúvós­zenei fellépések voltak városszerte május 30-án Szekszárdon. Az Alisca Brass Band délelőtt, a Filharmónia Rézfúvós Együttes délután muzsikált.

Az Alisca Brass Band vezetője, Csepregi Péter elmondta: a pünkösdi fesztivál állandó résztvevői, talán már a legelsőn is ott voltak a 90-es években. A járvány okán viszont elmaradt a fesztivál. Mindnyájuknak hiányzott a zenélés, így kitalálták, hogy pünkösdi koncertjük helyett játszanak egy kis térzenét. Vegyes műfajban: magyar induló, sváb fúvós- és filmzene, musical- és popsláger is megjelent a Garay téren. A kezdés után kisvártatva már negyven-ötven ember hallgatta őket.

A pécsi Filharmónia Rézfúvós Együttes tubaművésze, Beregi András azt mondta: egymást követően, turnészerűen valósultak meg öt helyszínen húszperces minikoncertjeik. A műsor nagyjából ismétlődött: klasszikus, modern és filmzenét egyaránt megidéztek. Volt, aki ablakából, volt, aki az utcáról figyelte az együttest. Ezek a kis fellépéseik április vége óta mennek. Már nagyobb volumenű, hosszabb koncertet is terveznek.

A bátaszéki Besigheim játszótéren is felléptek

A szintén szombati koncertnek nagy sikere volt. A zenekar tagjai a klasszikus, fúvós hangszerekre komponált zeneszámok mellett itt is előadtak modern dalokat. Bátaszéken immár hagyomány, hogy az ünnepek környékén utcai hangversennyel szórakoztatják a helyieket.

A Filharmónia Rézfúvós Együttes Bátaszéken is fellépett (Fotó: Makovics Kornél)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában