zöldül a pihenőpark

2020.06.23. 19:00

Ismét fát és virágot ültetett a Rotary Club Szekszárd

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Tovább szépült a megyeszékhelyen a Kálvária kilátóhoz vezető útszakasz sarkánál található park. A Rotary Club Szekszárd a város önkormányzatával karöltve száztíz fa- és virágcserjét ültetett el a helyszínen. A dr. Kiszler Gyula elnök és Katz Zoltánné főkertész vezette csapat emellett pótolta azt a két fát is, melyet annak idején vandál kezek kitéptek a földből. Az ültetés szakavatott módon zajlott, a motoros fúróval kialakított lyukakba humusz ággyal együtt kerültek a meglocsolt növények. Így minden remény megvan arra, hogy megeredjenek és a helyszín, a környék díszeiként szolgáljanak.

A Rotary Club Szekszárd egyébként – megfelelve a természeti értékek megóvását, gyarapítását szolgáló alapállásának – korábban is elöl járt ugyanitt a növénytelepítésben. Ezt bizonyítja a tavalyi és tavalyelőtti huszonöt ezüsthársfa, mellette száznyolcvan virág és cserje. A terület ennek a gondos tervezésnek és munkának köszönhetően átalakult, manapság már mint árnyat adó sétány, pihenőpark áll a közönség rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában