Uzdi Diákok Baráti Társasága

2020.06.29. 15:30

„Örökdiákok” találkoztak egykori iskolájuknál

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Mostanra hagyományossá vált, sorban a negyedik találkozóját rendezte szombaton az Uzdi Diákok Baráti Társasága, illetve az arra épülő Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület. A helyszín az egykori iskola parkja volt, amely a tagok évek óta tartó fáradhatatlan munkájának köszönhetően folyamatosan szépül. – Szakrális hely ez – mondta köszöntőjében Farkasfalvi József, a baráti társaság elnöke. Emellett azt hangsúlyozta, hogy tevékenységükkel azt bizonyítják, hogy érdemes meríteni a civilekben rejlő erőből, és rájuk is rengeteg feladat vár még, amelyeket korukat meghazudtolva teljesítenek.

Sátor Géza polgármester, a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület leköszönő vezetője ehhez kapcsolódva úgy fogalmazott, a találkozó résztvevői nem öregdiákok, hanem örökdiákok. Köszöntőjében továbbá azt hangsúlyozta, hogy a jövőt csak a múlt alapjaira lehet építeni. A jelenlévők megemlékeztek már elhunyt diáktársaikról és tanítóikról, majd a közös ebéd során, a nosztalgiázás mellett, egyeztették az idén még rájuk váró feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában