A lényeg: a szeretetkapcsolat

2020.07.16. 13:30

Miséket, konferenciabeszédeket tart szülőfalujában a szerzetes

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Nyári szabadságát az idén is a szülőfalujában, Sióagárdon tölti Barsi Balázs, a sümegi ferences rendház főnöke. Vasárnap már ő misézett a helyi templomban, a hét folyamán pedig lelkigyakorlatnak is tekinthető programot tart. Hétfőtől péntekig este héttől félórás miséket mutat be, majd félórás, úgynevezett konferenciabeszédeket mond. Még a jövő vasárnapi szertartást is a ferences szerzetes vezeti. Azt az eseményt rögzíti a Duna Tv.

Az elmúlt vasárnap arra mutatott rá a szentbeszédben, hogy sokaknak még a keresztények közül, még a papok közül sincs valódi istenkapcsolata. Pedig ez a hit lényege. A mindenütt jelen lévő Istennel való szeretetkapcsolat.

Barsi Balázs ferences rendházfőnök miséje (Fotó: Wessely Gábor)

Isten országa nem egy konkrét hely. Istenhez nem vezet létra. Nem a padláson van, még csak nem is egy távoli csillagon, hanem köztünk és bennünk. A szülő átadhatja a gyerekének, a pap pedig a híveknek, személyes példamutatással a létbeli, lélekbeli istenkapcsolatot.

A pogányok rettegnek az isteneiktől. A kereszténység jellemzője az Isten és ember közötti szeretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában