Dübörög az egyedülálló Tamási Lovas Napok

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Augusztus 22-ig tartanak a 61. Tamási Lovas Napok, amely az idén háromnapos rendezvény. A versenyzők fogathajtó és díjugrató szakágban mérik össze tudásukat. A régióban a Kaposvári Egyetemen kívül egyedül itt zajlanak lovasversenyek.

A lovasok, illetve hajtók elsősorban Tolna, Somogy, Baranya és Fejér megyét képviselik. Szarka Ferenc tizenegyedik alkalommal főszervező. Elmondta: a résztvevők létszáma változó, hiszen ha a rendezvény egynapos, értelemszerűen kevesebben vannak, három nap esetén háromszor annyian. Az idei évben fogathajtásban nyolc fogat nevezett a kétfordulós, kombinált akadályhajtó versenyszámra, díjugratásban száznegyven startra jelentkeztek be.

A 61. Tamási Lovas Napok a koronavírus-járvány miatt kicsit kurtított formát öltött. A lovasversenyeken kívül nem szerveztek lovasbemutatókat és lovas show-elemeket. A rendezvény elmaradását azonban a polgármester sem támogatta.

A lovaspályát a Horseman Lovassport Egyesület bérli, működteti és fejleszti, amely több évtizedes hagyományokat visz tovább. Megpróbálja a területet és az infrastruktúrát a mai kor igényeinek megfelelő szintre hozni mind a nézők, mind a lovasok szempontjából. A 61. Tamási Lovas Napokhoz segítséget nyújtott a városi önkormányzat, egy sportszergyártó kft. és egy építési vállalkozás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában