Hátizsáknyi szeretet

2020.08.25. 17:30

Harminc családnak jutott tanévkezdési segítség Tolnán

Steinbach Zsolt

Fotó: Kiss Albert

„Hátizsáknyi szeretet.” A Tolnai Családsegítő Központ (CSSK) ezzel a címmel indított adománygyűjtési akciót, amellyel az iskolakezdés anyagi terheit igyekeznek mérsékelni rászoruló családok számára. Az összegyűlt adományokat kedden adták át az érintetteknek.

Mint azt a CSSK vezetőjétől, Székelyi Anikótól megtudtuk, harminc családhoz jut el a tanévkezdési segítség, amely döntően magánszemélyek felajánlásaiból származik. Számos használt, de jó állapotban levő iskolatáska, tornazsák, valamint egy csomó új iskolaszer – füzetek, író- és rajzeszközök – gyűlt össze. Ezen felül mindegyik család – egy korábbi gyűjtési akcióból származó –, tartós élelmiszerekből álló, több kilós csomagot is kapott. Családonként egy gyermek részesülhetett adományban, ahol többen vannak, ott a legkisebb iskolás, általában leendő elsős csemete kapta az ajándékot.

Sok családnak jól jött az iskolakezdési segítség (Fotó: Kiss Albert)

– Nagy segítség ez nekünk – mondta az egyik érintett anyuka az átadáson. – Meglepődtünk, hogy mi is részesülhetünk ilyenben. Kisfiam mozgássérült, negyedikes, és már nagyon várja az iskolát.

Nyáriéknál nyolc gyerek van, a legkisebb egy, a legnagyobb tizenkilenc éves. Az adományt az iskolát most kezdő Angéla kapta. Mivel iskolatáskája már volt, arról lemondott, helyette egy szép tornazsákot vihetett haza, benne iskolaszerekkel.

Székelyi Anikó arról is beszélt, hogy az akció folyatódik, a héten faddi rászoruló iskolások számára várják a felajánlásokat. Ezen kívül egy új gyűjtést is indítottak, „Pöttömnyi segítség” címmel. Ennek során pelenkát, bébiételt, babaápolási kellékeket, babaruhákat várnak felajánlásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában