koncertek

2020.09.17. 21:14

A Barátok közt sztárja is énekelt a szüretin

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Magyar Bálint és Pecze Zsófi, valamint a Csurgó zenekar is fellépett a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ Szüreti Szemezgető című programsorozatának első napján. A koncertek a Vármegyeháza udvarán zajlottak csütörtökön.

Magyar Bálint színész és szinkronszínész, aki a Barátok közt magyar televíziós sorozatból országosan is ismert. A budapesti Zeneakadémia opera szakán és a szintén fővárosi Színház- és Filmművészeti Egyetem adásrendező szakán szerzett diplomát. Pecze Zsófi azt mondta, jó vele dolgozni. Színpadra termett férfiú: nemcsak jól énekel, hanem jól is konferál, van humorérzéke. A Zeneakadémián kerültek kapcsolatba egymással.

Pecze Zsófi számára az is nagy öröm, hogy szülővárosában énekelhetett, és bemutatkozhatott új zenekarával, amely elmondása szerint csupa fantasztikus zenészből áll, akik különböző stílusokban jártasak. SwingBistro elnevezésű szekszárdi műsoruk végül bő egyórásra sikeredett. Pesten és környékén egyébként már szerepelt ez a formáció. Csütörtök este kedvelt magyar örökzöldeket, híres külföldi filmzenéket, dzsesszesített régi olasz, spanyol, francia és amerikai slágereket adtak elő.

De még előtte, a délután folyamán a Csurgó zenekar az ősz jegyében választotta ki dalait. Siklósi Krisztián műsorvezető és énekes felhívta a figyelmet a YouTube videómegosztó webhelyen október 1-jén megjelenő, Cecca, a tornászó macska című videóklipjükre. Ezt a klipet csütörtök délután már levetítették a szekszárdi közönségnek a Vármegyeháza udvarán. További érdekesség, hogy a főleg gyermekzenekarként számontartott együttes az idén ünnepli huszonötödik születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában