sörteszt

2020.10.25. 18:10

A látszat megint nagyot csal

Fekete Dávid

Sörgyártásban Kína áll az élen

Forrás: Shutterstock

A szekszárdi sörfőzde újabb Fruit works sörét kósoltuk, ezúttal az epres, laktózos savanyú sörital került terítékre.

A Fruit works széria epres söre küllemre igencsak becsapós lehet. A doboz a megszokott stílust hozza, semmi újdonság, a minták és a színkombináció is ismerősnek hat. Kiöntve a sör nem éppen ínycsiklandó. Kicsit halvány piros, halovány hab, a laktóz már itt meglátszik picit. A szénsavval ránézésre sincs különösebb probléma. Az illat sem változtat túl sokat az eddigi, nem túl pozitív benyomáson. Igazi cefreszag, amit végül elnyom valamiféle fanyar aroma, ami ugyan nem túl kellemetlen, de semmiképp sem kellemes. S mondhatni, akkor jár legjobban a fogyasztó, ha ezek után tényleg nem számít semmi jóra. Mert ekkor lesz igazán katartikus az élmény. Ugyanis a látszat ismételten csal. Az első korty ugyanis olyan szinten ingerli az ízlelőbimbókat, hogy végre megértjük a doboz címkéjén a motívumokat. Nagyon epres, nagyon tömény, nagyon finom. Majd jön a laktóz és a savanyúság, ami aztán uralma alá hajt minden mást. De ezek remekül kiegészítik egymást.

Ugyanakkor itt sem fenékig tejfel minden. Egyrészt a laktóz okozhat gondot azoknak, akik érzékenyek rá, másrészt savanyúsága miatt bizony savat generál, így az is eltántoríthatja az embert. Továbbá nincs igazán sör jellege, szénsavas, talán csak ennyi. Viszont kérdés, hogy ki is vár igazi sörjelleget egy epres-laktózos savanyú sörtől...

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában