ünnepvárás kakasdon

2020.12.24. 15:00

Áldott, békés karácsonyt!

TEOL

Fotó: Makovics Kornél

Kivilágították egyedülálló faluházukat a kakasdiak, és a szívükben is fény gyúlt. Ugyan a várakozás ideje alatt közös programokat nem tarthattak, mégis együtt készülődtek Jézus születésének ünnepére. Közös fenyőjükön jártukban-keltükben elhelyeztek egy-egy díszt, amelyet otthonról hoztak. Ahogy közeledett a karácsony, úgy lett a fa egyre színesebb.

Felajánlásnak köszönhetően áll a betlehemi jelenet a központban, és szintén egy kakasditól származik az adventi koszorúnál a váza. Nemrégiben a Turul és a székely szekér műtárgy is így került a faluházhoz. A megye más településeinek lakói is igyekeztek a járvány miatti nem szokványos körülmények ellenére is építeni a közösséget, ünnepi hangulatot teremteni, és segíteni másokat.

A várva várt nap pedig elérkezett: a karácsonyfák feldíszítve, ajándékok becsomagolva, s készülnek az ünnepi lakomák.

Szerkesztőségünk tagjai is családi körben töltik az ünnepet, ezért némileg lelassul majd az év közben már jól megszokott pezsgés hírportálunkon.

Ez nem azt jelenti, hogy ne szolgálnánk friss hírekkel olvasóink számára, hiszen ügyeletes hírszerkesztőink révén ezen időszak alatt is kiemelt figyelmet fordítunk a színvonalas tájékoztatásra.

Az alábbiakban pedig összefoglaljuk azokat a hasznos tudnivalókat, amelyek karácsony idején olvasóink segítségére lehetnek.

Boltok, gyógyszertárak

Délután két órától bezártak a boltok, hogy az ott dolgozók haza tudjanak menni a családjukhoz és együtt tudják tölteni a szentestét. Egyes kisboltok, ahol az üzlet tulajdonosa áll a pult mögé, a karácsonyi ünnepek alatt is nyitva tarthatnak.

Busz- és vonatközlekedés

Az év végi ünnepekhez igazodik a vonatok és a Volánbusz járműveinek közlekedési rendje – közölte a MÁV.

A vonatok december 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi menetrend érvényes.

Módosul a Volánbusz-járatok közlekedési rendje is: december 24-én, szenteste a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok. December 25-én és 26-án a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban.

Azok számára is van segítség, akiknek nem a boldogságról szól a karácsony

A Pécsi SOS ÉLET Telefonszolgálat az ünnepek alatt is a krízisben lévők rendelkezésére áll. Részletekért IDE kattintson! Akik pedig magányosan töltik az ünnepet, ITT találnak néhány tippet az egyedüllét feledtetésére.

Ügyeletek

Itt megtalálja a friss orvosi, állatorvosi és gyógyszertári ügyeleteket Tolna megyéből.

Kellemes, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában