összefogás

2020.12.20. 13:00

Helyi gyűjtéssel épült betlehem Faddon

Wessely Gábor

Fotó: W. G.

Karácsonyváró dekoráció Fadd központjában: a feldíszített fenyőfa és az adventi koszorú között kis házikó, benne a betlehemi jelenet figuráival.

Mindez közösségi összefogással jött létre Faddon, többek között Kiss Csaba lakatos, Ambrus Zsolt asztalos és Dohóczki János villanyszerelő közreműködésével, valamint a polgármester, Fülöp János hathatós támogatásával. Üzlettulajdonosok, sportolók is beszálltak.

Minden község, minden hasonló ünnepi kellékének megvan a saját története. Sokszor a helyi krónika is megörökíti a faluszépítésben résztvevők nevét. A faddiak a szobrokat Kiskunhalasról rendelték, még tavaly. Az ötletgazda Szabó Ilona volt, aki Fodor Nikoletta és mások segítségével gyűjtést szervezett.

Karácsonyváró hangulat Faddon Fotó: W. G.

Ennek eredményeként több mint négyszázezer forint jött össze, amit az önkormányzat kiegészített, s így tudták kiegyenlíteni, a szállítási költséggel együtt 470 ezer forintos számlát. Jó példája mindez a lakossági összefogásnak, az alulról jövő kezdeményezés felkarolásának, a kistelepülési demokráciának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában