elismerés

2020.12.19. 20:00

Húsz évig volt vezető az Év Pedagógusa

Az Év Pedagógusa címet vette át Simon Attiláné volt óvodavezető a szekszárdi Wunderland óvodában csütörtökön délután.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Simon Attiláné 1997 óta dolgozik az óvodában. 1999-től húsz évig tevékenykedett óvodavezetőként. 2005 óta a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat az óvoda fenntartója. – Az önkormányzat akkori elnökétől, dr. Józan-Jilling Mihálytól sokat tanultam – árulta el Simon Attiláné.

2019-ben már nem pályázott az óvoda vezetésére. Már a gyerekekkel szeretett volna foglalkozni, a pedagógiai munkát kívánta végezni. Häfner Adél lett a Wunderland új vezetője, aki öt éven át helyettes volt. Úgy látja: ő is elhivatott, szívvel-lélekkel dolgozik. – Jó kezekbe került a vezetés – mondta.

Simon Attiláné arról is beszélt: időközben sok kedves kolléganőjük nyugdíjba ment, akiket fájó szívvel búcsúztattak. A nevelőtestület immár hetven százalékban új emberekből áll. Simon Attiláné jó közösségi embernek tartja magát, mindig szívesen dolgozott együtt munkatársnőivel, haragot sohasem tartott. Kedves emlékei közé tartoznak az óvodafelújítások is. A korszerűsítések és az eszközbővítések révén az intézmény csaknem minden szegletének fejlődéséhez hozzá tudott járulni.

Az Év Pedagógusa címet 2007-ben alapította a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat. Minden évben egy-egy német nemzetiségű pedagógust illet. Pedagógusnap alkalmára terveztek átadógálát, a koronavírus-járványra való tekintettel azonban most szűkebb körben történt meg az átadás. Farkas Pálnétól, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat jelenlegi elnökétől vette át az elismerést Simon Attiláné.

– Nagyon jó érzés megkapni, de a továbbiakra is kötelez – kommentálta a díjazott. – Nem is tudnék másképpen vagy kevesebbet tenni a Wunderland óvodáért.

Borítóképen: Farkas Pálné (balról) és Simon Attiláné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában