Paks

2020.12.10. 10:00

Meglepetés volt a Mikulás-mobil

Kalmár Klaudia

20201208 Paks Atomenergetikai Múzeum Mikulása megérkezett a gyerekekhez. Mikulás illusztráció Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság

Fotó: Molnár Gyula

Az Atomenergetikai Múzeum mikulásmobilja érkezett Paksra szerda délután. Az eseményt nem hirdették meg, hogy mindenki számára meglepetés legyen, ezzel üzenik azt, hogy érdemes nyitott szemmel járni, hiszen rengeteg érdekesség és meglepetés várhat mindenkire.

A Mikulás-mobil az atomerőmű sugárárnyékolt járműve volt, melyet karácsonyi fényekkel és karácsonyi zenével turbóztak fel. Mikulással a fedélzetén vonult végig Pakson, aki ajándékokat osztogatott a gyerekeknek. Idén a múzeum adventi programsorozata elmaradt a járványhelyzet miatt, de nem akarták a decembert meglepetés nélkül elengedni.

Az autó tetejéről osztogatott ajándékot a Mikulás Fotó: Molnár Gyula

A múzeum jelenleg zárva tart, így a látogatók nem tudnak személyesen találkozni a kiállítással és a dolgozókkal, de az elmúlt hónapokban több online tartalommal, megjelenéssel tartották a kapcsolatot az érdeklődőkkel. A zárvatartás ideje alatt is folyamatosan dolgoznak új eszközöket fejlesztve, s modern technológiát felvonultatva mutatják majd meg az érdekességeket a látogatóknak tavasszal – tájékoztatott Enyedi Bernadett múzeumvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában