sminkdivat

2021.01.30. 20:00

A járvány időszakában a szemsmink intenzívebb

A változások éve 2021 a sminkdivat területén. A koronavírus-járvány miatt az idén sok hölgynél elsődleges kérdés, miként lehet úgy sminkelni, hogy esztétikus, szép is legyen, de ne kenje össze az arcmaszkot. Támer Zsuzsanna szekszárdi sminkmester a járványidőszak legtrendibb, legötletesebb tippjeit osztotta meg lapunkkal.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A sminkelést nem kell túlbonyolítani Támer Zsuzsanna sminkmester szerint, inkább tökéletesíteni kell a jól bevált rutinokat. A szép make-up először is a megfelelő bőrápolással kezdődik.

Az egészséges bőrre mindenki vágyik, igyekezzünk kiemelni arcunk természetes szépségét. Érdemes a teljes fedésű alapozók helyett a bőrtípusnak megfelelő könnyű, színezett nappali arckrémet, BB krémet használni, amely fényvédőt is tartalmaz. Így egységes bőrképet kapunk. A highlighter (fény) az idén is divat marad. A zsíros és kombinált bőrűek csak módjával alkalmazzák, hogy ne legyen túl „olajos” az összhatás.

A járvány időszakában a legnagyobb hangsúlyt a szemekre érdemes fordítani, a szemsmink lehet intenzívebb, figyelemfelkeltőbb. Aki egyszerűségre vágyik, húzza ki színes szemceruzával, vagy tussal a szemét. Az eredmény gyors, egyszerű és látványos.

Aki merészebb, a hagyományos fekete tusvonal fölé egy színes vonalat is húzhat valamilyen kontrasztos színnel. Legyen mindenképpen tartós, vízálló a felvitt termék, hogy ne kelljen törölgetni a maszatolódást. 2021 trendszíne a szürke és a sárga. A szürke a szikla szilárd, megbízható alapot, míg a sárga a ragyogó napfényt, a reményt szimbolizálja. Az idén a geometrikus formavilág, illetve színben a kék, a lila és a rózsaszín is felkapott.

A szemhéj festésénél divatosak a csillogó, fényes, metálos színek, ezekből elegendő csak egy színt felvinni. Strasszkővel lehet még fokozni a hatást, amit tehetünk a szem köré, illetve a homlokra is.

Az arcpírok rose, barack árnyalatúak, amelyek friss, üde hatást keltenek. Az ajakra tehetünk világos rózsaszínes, vagy nude szájfényt.

Évtizedek óta hódít a vörös rúzs. Ennél csábítóbb talán nem is létezik, ám ilyenkor a szemfestésnek visszafogottabbnak kell lennie. Érdemes a rózsaszín, lila, vagy a bordó rúzsárnyalatot is kipróbálni.

Nagyon fontos a sminkhigiénia

Támer Zsuzsanna huszonhárom éve dolgozik a szépségszakmában, kilenc éve foglalkozik sminkeléssel és sminkoktatással. Tapasztalata szerint, a járvány idején is egyre nagyobb az igény az egyéni sminktanácsadásra, ahol a hölgyek személyre szabottan sajátítják el a sminkkészítés alapjait, fortélyait.

– Természetesen a higiénia betartása nagyon fontos. Mindig a saját készletünkből sminkeljünk, még családon belül se használjuk egymásét. Rendszeresen fertőtlenítsük a kellékeket speciális spray-vel – tette hozzá, és reményét fejezte ki, hogy mielőbb enyhülnek a járványügyi korlátozások. Sajnos az idén elmaradnak a farsangok, a bálok, de talán az ifjú pároknak lassan kisüt a nap, és nem kell tovább halasztani az esküvőjüket.

Borítóképen: Tóth Alexandra fotózás előtt sminkel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában