jótékonyság

2021.01.06. 20:00

Ötven adag babgulyást szállítottak házhoz Pincehelyen

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

December huszonnegyedikén ötven adag egy­tálétel elkészítéséről és kiszállításáról gondoskodott Pincehely önkormányzata. Az étel babgulyás és kenyér volt. Egy simontornyai pékmester felajánlásából a leves mellé mákos és diós bejgli készült. A leves mellé adott finom kenyér is a pékség munkáját dicséri. Minderről a hivatalos közösségi oldalukon számoltak be.

– A levest és a bejglit, egy–egy csomag szaloncukrot, valamint József Erika doktornő jóvoltából beszerzett csomagokat szenteste délutánján az önkormányzati kisbusszal Kuvik Istvánné Marika nénivel szállítottuk ki. Az egytálétellel és a süteményekkel azokat a pincehelyi személyeket szándékoztunk támogatni, akik az ünnepeket egyedül, rokonok látogatása és segítsége nélkül töltötték el. A kezdeményezést a képviselők is támogatták. Köszönjük minden segítőnek az anyagi vagy épp munkaerő felajánlását – ismertette Vódli Bence képviselő az önkormányzat közösségi oldalán.

Hozzátette, hogy bíznak abban, hogy ezzel hagyományt tudnak teremteni, és hasonló akciókkal a lakosságot az ünnepek előtt később is segíteni.

A bejegyzésnél sok hozzászóló fejezte ki tetszését, példaértékű, emberséges, nemes, hatalmas gesztusként jellemezték ezt a cselekedetet. Emellett számos gratuláló üzenetet is kapott a számos segítő, és jól láthatóan sokan örültek ennek a karácsonyi vacsorának.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában