esély az életre

2021.03.04. 11:30

A Plüss Kommandó segíti a koraszülöttek fejlődését

Plüsslicittel szeretnék segíteni a koraszülöttek fejlődését, hogy minden baba esélyt kapjon az életre egy inkubátorba helyezhető babafészek csomag beszerzésével. A liciten befolyt összegből a szekszárdi kórház koraszülött osztálya részesül támogatásban az Alapítvány az Alapítványokért civil szervezet által.

Kalmár Klaudia

Forrás: Beküldött képek

Fotó: Nyilka Ildikó

A Plüss Kommandó és az Alapítvány az Alapítványokért elnöke, Nyilka Ildikó elhatározta, ha az ő egyik babájának nem sikerült, akkor százezer koraszülöttnek szeretne segíteni. Kórházaknak, koraszülött osztályoknak adományoznak babafészek csomagokat. Már tizenhét kórháznak sikerült segíteniük, és már a húszmillió forintot is meghaladja az adományok összege. Másfél millió forintot szeretnének összegyűjteni a szekszárdi Balassa-kórháznak, ehhez még félmillió hiányzik.

A koraszülött babafészek csomagok magyar gyártásúak, speciális és innovatív orvosi textilekből készültek. A Semmelweis Egyetem orvosai, nővérei a fejlesztésében szakmai segítséget nyújtottak, meg is kapták a legnagyobb orvosi elismerést. A fészkek biztonságérzetet nyújtanak a babáknak, és ezzel javítják a fizikai és idegrendszeri fejlődésüket. Pihentető alvást adnak a piciknek, kímélik a babákat a mozgatástól, és a lélegeztetőgépek csövecskéit tartják. A baba megszokta, hogy az anyaméhben vannak határai, a pocakfészek az inkubátorban a koraszülött baba fekhelye, amelyből nem tud megszökni. A babatámasztóban a csecsemők úgy kapaszkodnak, mint az anya köldökzsinór­jában. A sapka úgy védi a baba fejét, hogy eközben nem ér hozzá. A fejtetőn nyitható, így az ultrahang-vizsgálat közben nem kell mozgatni a kobakot. A babaszemüveg a baba alvását segíti az inkubátorban azzal, hogy védi szemét a fénytől és a fényhatásoktól a fénytakaró alatt is. Az ölelő kéz átöleli a nyugtalan kicsit, pont úgy, mintha az édesanyja tartaná a karjában. A plüss puhasága megnyugtatja a babát, ezzel is segíti az idegrendszer fejlődését. A sál olyan élményt nyújt, mintha az édesanya a karjaiban tartja a babát.

Mintha az édesanyja pocakjában lenne a baba; speciális, innovatív orvosi textilekből készülnek a babafészkek Fotó: Nyilka Ildikó / Beküldött képek

A felajánlásokat olyan helyekre juttatják el, ahol valóban szükség van rá. A web­shopon szeretetszalaggal ellátott plüssöket lehet venni, ezzel támogathatja bárki őket, mint minden megvásárolt és új esélyt kapott kis kedvenccel. További információ a Plüss Kommandó honlapján olvasható.

Mint az anyaméhben

A koraszülött babák különlegesen gyengéd törődést és maximális odafigyelést igényelnek, miközben nekik nem adatik meg az, ami a többi babának természetes. Az, hogy minél több időt töltsenek a szülő közelségében. Ezért van szükség azokra a speciális allergénmentes textil eszközökre, amik segítik a babák idegrendszeri fejlődését és javítják a komfort- és biztonságérzetüket. A koraszülött babafészek olyan érzést ad a babának, mintha az édesanya pocakjában lenne.

Segít a koraszülött babákon az adomány

A Plüss Kommandó liciten befolyt összegből gyártott babafészekcsomagokkal segítene a szekszárdi kórház koraszülött osztályának. Másfél millió forintot szeretnének összegyűjteni a szekszárdi Balassa-kórháznak, ehhez még félmillió hiányzik. Adományozni az Alapítvány az Alapítványokért szervezetnek banki átutalással (HU611171303621451047-00000000 számlaszámra, Plüss Kommandó közleménnyel) és az adó egy százalékával (18941548-1-41 adószámra) lehet. További információ a Plüss Kommandó honlapján olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában