műveltségi vetélkedő

2021.06.10. 18:10

Lángelmék tűntek fel a Szent József Iskolaközpontban

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

A szekszárdi Szent József Iskolaközpontban szerdán műveltségi vetélkedőn mérték össze a tudásukat a diákok. A rendezvény a LángElmeccs nevet kapta, a lángelme, az elme és a meccs szavakból összedolgozva, mondta Tövisháti Lilla, az intézmény pedagógusa, a szervezők egyike.

A versenyben a műveltségüket mutathatták meg a diákok a lehető legváltozatosabb témákban, így zene, irodalom, történelem, művészettörténet, matematika, földrajz, biológia, kémia, fizika is szerepelt a kérdésekben.

A feladatok változatosak, viccesek, de tartalmilag komolyak voltak, például fel kellett ismerni híres zeneműveket torzított – lassított, gyorsított, visszafelé lejátszott – formában, vagy híres műalkotásokat, építményeket kellett felismerni képrészletekről, kötelező olvasmányokat kellett megnevezni a művek utolsó mondatai alapján, melyek számítógépes grafikával megrajzolt állatok szájából hangzottak el, képileg megjelenített szólásokat, közmondásokat kellett azonosítani, zöldségek, gyümölcsök nevét kellett tudni német és angol nyelven.

Miközben a csapatok a feladatokon dolgoztak, egy csapattag tableten oldott meg informatikai feladatot, egy adott feladatrészben pedig a nézők, szurkolók is kaptak kérdéseket. A csapattagok minden felsős évfolyamot képviseltek.

Tövisháti Lilla elmondta, idén rendezték meg először a LángElmeccset, de szeretnék minden tanév végén ezt megismételni.

A győztesek oklevelet kaptak. Az idei tanév lángelméi: Koller Bíborka Mária és Szőcs Ákos 5.osztályos, Nagy Dorka 6., Kovács Nóra 7., és Guld Cecília 8. osztályos tanulók lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában