borverseny

2021.07.21. 11:30

Jól vizsgáztak a hőgyészi borok

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A Hőgyészi Borbarát Kör idén XXIII. alkalommal rendezte meg a már hagyománnyá vált borversenyt. Az eseményt július tizenhetedikén, múlt szombaton tartották a Hőgyészi Művelődési Házban, és mintegy százan jelentek meg. A borok bírálása délelőtt tíz órakor kezdődött el Tóth László vezetésével.

– A járványhelyzet miatt nem tudtuk a megszokott tavaszi időpontban rendezni a borversenyt – tájékoztatta lapunkat ifj. Horváth László, a Hőgyészi Borbarát Kör elnöke. Hozzátette, hogy a versenyre nyolcvanhét borminta érkezett, köztük huszonhárom fehér-, tizenegy rozé- és ötvenhárom vörösbor. Végül az esti eredményhirdetésre szép számban gyűltek össze a szőlő- és bortermelők, a rendezvény szponzorai és dísz­vendégei.

A következő eredmények születtek: Fehérborok: Nagydíj: Szabó Károly, Hőgyész Chardonnay 2020. 1. díj: dr. Birinyi Ferenc, Hőgyész, Muscat Ottonel 2020. 2. díj: Fazekas József, Hőgyész, Cserszegi fűszeres 2020. 3. díj: Kántor József, Szakály, Chardonnay 2020. Roséborok: Nagydíj: Fazekas József, Hőgyész, Kékfrankos rozé 2020. 1. díj: Barabás Vimos, Hőgyész, Blauburger rosé 2020. 2. díj: Kántor József, Szakály, Kékfrankos rozé 2020. 3. díj: Illés János, Hőgyész, Blauburger rozé 2020. Vörösborok: Nagydíj: Gál László, Hőgyész, Kékfrankos 2018. 1. díj: Fazekas József, Cabernet sauvignon 2016. 2. díj: Kántor József, Szakály, Kékfrankos 2020. 3. díj: Gál László, Hőgyész, Cabernet sauvignon 2018.

A hőgyészi Horváth Pincét, valamint a teveli Veres Pincét, mint nagytermelőt, külön értékelte a zsűri. A Horváth Pince tíz arany-, és egy ezüstérmet szerezett, míg a Veres Pince két arany- és három ezüstérmet. Ezt követően vacsora várta a vendégeket, majd jó hangulatú baráti beszélgetésekkel, élőzenével tánccal és finom borok kóstolásával zárták az estét.

– Reméljük, jövőre is ennyien megtisztelik rendezvényünket, boraikkal és jelenlétükkel egyaránt – zárta sorait ifj. Horváth László elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában