hirdetés

2021.08.30. 14:58

Csodaszerek nélkül is van megoldás a hajhullásra

A sokakat érintő problémát néha egyszerűbb orvosolni, mint gondolnánk.

PR-cikk

Forrás: Shutterstock

Fotó: ShotPrime Studio

Kortól, nemtől, foglalkozástól, életkörülményektől függetlenül nagyon sokakat érintő probléma a hajhullás, ami megkeseríti az érintettek életét. Különböző típusai léteznek, és így különböző kiváltó okai is vannak ennek az állapotnak. Szép számmal léteznek olyan esetek, amikor nem a genetikára vezethető vissza, hanem pusztán valamiféle hiánybetegségre, az immunrendszerünk legyengülésére. Ezekben az esetekben sokkal egyszerűbben is kezelhetjük, illetve felszámolhatjuk ezt a problémát, mint azt valaha is remélni mertük volna.

Vitaminokkal az egészségért

A téli hónapokban unszolás nélkül sokan arra vetemednek maguktól is, hogy némileg megnöveljék a szervezetüknek juttatott C-vitamin mennyiségét, hogy elkerüljék például a megfázást. Éppen ilyen körültekintőnek érdemes lenni az év bármely szakában, hiszen a szervezetünk egészséges működéshez többféle vitaminra is szükség van. Könnyen lehet, hogy a hajhullás pusztán egy tünet lesz, ami azt jelzi, hogy valami nem úgy történik a testünkben, ahogy kellene. Mielőtt viszont még ennél is komolyabbra fordulna a dolog, érdemes egy vizsgálatot követően véget is vetni ezeknek a hiányoknak, amiben segítséget nyújthat egy komplex hajhullás elleni vitamin. Nem szabad arról megfeledkeznünk tehát, hogy a hajunk állapota sokszor világosan megmutatja, hogy szervezetünk milyen állapotban van, így ha odafigyelünk magunkra, egészségünkre, azt a hajunk is meghálálja.

Mit tehetünk, ha nem a vitaminok hiánya az ok?

Az enyhén vagy közepesen kopasz férfiaknak könnyen lehet, hogy a talán a sokak számára elsőre ismeretlen finasteride lesz a megoldás. Hogy mi is ez pontosan? Egy minoxidilhoz hasonlóan véletlenszerűen felismert segítség, ami nem csak lelassítja a hajhullást, hanem az új hajszálak növekedését is elősegíti. Ez a szintetikus antiandrogén főként a férfiak számára kínál megoldást, mivel a fogamzóképes nők számára nemkívánatos mellékhatásokkal járhat. A finasteride az első tabletta bevételével elkezdi kifejteni a hatását, aminek ezzel párhuzamosan, de fokozatosan alakul ki a látható eredménye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában