főzőverseny

2021.08.01. 20:37

Huszonegyedszer is eldőlt, ki Tamási bográcsmestere

Gazsó Rita

2021.07.31 Tamási. Tamásiban főzőversenyt rendeztek a főtéren. Bográcsban készültek az ételek. Majd egy kiállítást is megnyitottak a művelődési házban.Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Huszonhárom csapat mérkőzött meg a szombati főzőversenyen, így egyéves kihagyás után újra eldőlt, ki a város bográcsmestere. A Tamási Lovasnapok után ez a település második legkomolyabb múltú rendezvénye, amelyet immár 21. alkalommal rendeztek meg a járási székhelyen.

– Tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, jó volt látni, hogy hosszú idő után ismét egy nagyobb közösségi programnak adhatott otthont a város – mondta Porga Ferenc polgármester. – Olyanokat is viszontláthattunk, akikkel régóta nem találkoztunk rendezvényeken.

Hozzátette: a kísérőprogramok is színvonalasak voltak, ezek kiválasztásánál idén arra törekedtek, hogy az országos nagy nevek helyett helyi fellépőknek biztosítsanak lehetőséget. – Ez mindig egy nagyon hangulatos, emberközeli program volt. Azt szerettük volna, hogy egy kicsit legyen ez a város ünnepe – mondta.

Mint megtudtuk, a csapatok több mint fele minden évben indul a megmérettetésen, többségük helybéli. Idén a Tamási Bográcsmestere címet Nagy László és csapata nyerte el, a díjnyertes fogás tejfölös báránypaprikás volt kapros nokedlivel. A programot utcabál zárta.

Borítókép: Sok bográcsban készültek az ételek Tamási főterén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában