bűnmegelőzési foglalkozás

2021.09.26. 14:00

Állatvédelemre, felelős állattartásra fókuszáltak az előadások

A Dombóvári Rendőrkapitányság megelőzési előadója helyi fiataloknak tartott előadást a felelős állattartásról.

TEOL (Forrás: police.hu)

Fotó: police.hu

A bűnmegelőzési munka során nagy hangsúlyt fektetnek a rendőrök az állatvédelemmel és a felelős állattartással kapcsolatos szabályokra. A cél az, hogy már fiatal korban tudatosodjon, hogy az, aki nem megfelelően látja el háziállatát, esetleges kínozza, vagy egy út szélén kiteszi, és már nem gondoskodik tovább a rábízott állatokról, akár bűncselekményt is elkövethet.

Fotó: police.hu

Az állatvédelem fontosságáról e hét pénteken délelőtt tartott előadásokat a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós. Először a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 11. évfolyamos tanulóinál járt, majd a délelőtt második részében a Dombóvári Margaréta Református Óvoda nagycsoportosainak beszélt az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságáról. Az interaktív beszélgetés végén mind a nagyobb, mind a kisebb gyerekek ajándékokkal gazdagodtak – adta hírül a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában