Kirándulás, mese, kézműveskedés

2021.10.26. 20:00

Az őszi szünetben sem kell otthon unatkozniuk a gyerekeknek

Az őszi szünetre megyeszerte készültek különböző programokkal a könyvtárak, múzeumok és intézmények, főként az iskoláskorú gyerekek részére.

Munkatársainktól

Fotó: Makovics Kornél

A Wosinsky Mór Megyei Múzeum kétnapos programmal készült a gyerekeknek kedvezni Szekszárdon. Az első napon Rubányi Anita előadóművész-múzeumpedagógus tartott családi mesedélelőttöt a Babits Mihály Emlékházban kedden. A nagy érdeklődésre tekintettel, két csoportnak is megtartották a programot, amelyen a szülők is részt vettek. A második napon, azaz szerdán 9 órától hátizsákos túrát, majd mesedélelőttöt tartanak a Mészöly-tanyában. A családok a Porkoláb-völgybe sétálnak, ahol kézműves foglalkozással egybekötött mesedélelőtt várja őket.

Mesedélelőtt a Babits Emlékházban Fotó: Makovics Kornél

A NeuróHarmónia Fejlesztő Központ ötnapos őszi, szekszárdi táborában egészen változatos programokkal készültek. A tábor célja, hogy a kicsik az őszi szünetet aktív pihenéssel tölthessék. Tematikus napokon többek közt tartanak kutyás, aromaterápiás, relaxációs foglalkozásokat is, de foglalkoznak robotikával és kirándulnak is. A tábor szervezői lehetőséget biztosítanak napi részvételre, így a hét utolsó napjaira még lehet jelentkezni.

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár gyermekkönyvtára négynapos őszi tábort szervezett, melynek fő témája a Halloween. Színes programokkal készültek az ifjúságot megcélozva, a hét folyamán együtt sütögetnek, kézműveskednek és beöltözős Halloween partit is tartanak.

A bonyhádi Solymár Imre Könyvtárban sütőtökös muffin készült Fotó: Beküldött kép

A Völgységi Múzeum háromnapos táborral készült a hét-tizenkét éves korosztály számára Bonyhádon. Az első napon, október 27-én természettudományos témákkal ismerkedhetnek meg a résztvevő gyerekek, többek közt olyan témákat érintenek, mint az égi jelenségek vagy a botanika. A csütörtöki nap kézműves foglalkozásokkal telik, míg a pénteki napot závodi kirándulással zárják. A závodi látogatás alkalmával fafaragással, korongozással, és népi építészettel foglalkoznak majd.

Bátaszéken nem szerveztek programokat az általános iskoláskorú gyermekeknek a szünet idejére. Ennek oka a terjedő koronavírus-járvány. A helyi művelődési házban szerdán, délután négy órától viszont tökfaragást szerveztek azoknak, akik előre jelezték részvételi szándékukat. A közelgő Halloween ünnep előtt tökfejeket faraghattak ki együtt a fiatalok.

A paksi Csengey Dénes Kulturális Központban a Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejátékkal készültek a fiatalabb generáció számára.

Jó hír lehet azoknak a családoknak, akik kirándulást terveztek a szünetre, hogy október 23. és november 1. között azok a gyerekek, akik Kajla-útlevéllel rendelkeznek, ingyenesen utazhatnak a MÁV-Start és a Volánbusz járatain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában