2. Feldwar Trail

2021.11.14. 11:30

Földvárról terepre – százakat vonzott a futóverseny

Tavaly debütált, a múlt vasárnap pedig ismét kiváló terepkalandokat kínált a futóknak a Dunaföldváron és környékén kanyargó Feldwar Trail, amely ezúttal is telt házzal robogott.

Szabó Szabolcs

Forrás: DUOL

Fotó: Laczkó Izabella

Sikeres koncepción ne változtass – gondolhatta a Feldwar Trail ötletgazda-főszervezője, számos futóesemény gazdája, Nagy Péter, aki a tavaly novemberi debütálás után a mögöttünk hagyott vasárnapon is hasonló távokat és útvonalakat kínált a futótársaknak, mint kereken egy éve.

A terepmenők idén is négy táv – 23,4 kilométer, 17 kilométer, 10,2 kilométer, 5,6 kilométer – közül válogathattak. A jövő futónemzedéke, azaz az óvodások és az iskolások is kocoghattak egy jót családi/baráti kísérettel Dunaföldvár belvárosában, a Duna-part érintésével. A Feldwar népszerűségét remekül jelzi, hogy az ország szinte minden tájáról érkeztek versenyzők, az előzetes nevezések pedig már október végére beteltek.

A mögöttünk hagyott vasárnapon, bár néha szemerkélt az eső, az időjárás összességében kegyes volt a futókhoz. A versenyközpontnak otthont adó Ispánházban végig kiváló hangulat uralkodott. Köszönhetően a Feldwar Trail mellett felsorakozó és lebonyolításban segédkező helyi civil közösségeknek (például a Szent Rókus Borrend, a Duna-Túra Egyesület) és a támogatóknak. Számos hazai aszfalt- és terepversenyhez hasonlóan a környezetterhelés csökkentésének – zöldítés – jegyében a frissítőpontokról száműzték az eldobható műanyag poharakat.

Gyakorlatilag telt házas volt a 2. Feldwar Trail (Fotó: Laczkó Izabella)

A 2. Feldwar Trail dobogósai.

5 km. Hölgyek: 1. Kálmánné Valki Diána, 2. Horog Mónika, Deli Aranka. Férfiak: 1. Kurucz Péter, 2. Kiss Zsolt, 3 Hála Godvin.

10 km. Hölgyek: 1. Szolár Kata, 2. Mórocz Zoltánné, 3. Csordás Mónika. Férfiak: 1. Kovács Dávid, 2. Rátkai Máté, 3. Hegedűs Krisztián.

17 km. Hölgyek: 1. Böröcz Ildikó, 2. Vastag Fanni, 3. Dr. Kalotai Gabriella. Férfiak: 1. Tankovics Csongor, 2. Hegedűs János, 3. Kiss Gábor.

23 km. Hölgyek: 1. Kókai Flóra, 2. Baráth Krisztina, 3. Veresné Varga Zsuzsanna. Férfiak: 1. Veres Szilárd, 2. Balogh Ferenc, 3. Balla Zsolt Attila.

Óvodások. Lányok: 1. Murányi Letícia Flóra, 2. Szűts Verona, 3. Szőnyi Eleni. Fiúk: Böröcz-Kiss Gábor, 2. Mátyás Tamás, 3. Böröcz-Kiss Norbert.

Általános iskolások. Alsósok, lányok: 1. Kertai Villő, 2. Kalotai Viola, 2. Meszes Mira. Fiúk: 1. Hála Godvin, 2. Auer Balázs, 3. Nagy Hunor. Felsősök, lányok: 1. Mazán Alma, 2. Borhi Szulamit, 3. Csanaky Boglárka. Fiúk: 1. Dósa Máté, 2. Kálmán Gergő, 3. Nagy Nimród.

Telt házas versenyt szerveztek

„Összességében elégedett vagyok” – értékelt Nagy Péter főszervező a verseny másnapján. – Már eddig számos pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevőktől. A járványhelyzet miatt több hazai futóverseny esetében csökkent az érdeklődés az elmúlt időszakban. Mindezt nem tapasztaltuk a Feldwar Trail esetében, gyakorlatilag telt házas volt az esemény. Ha a körülmények engedik, december 11-én szeretnénk megrendezni Bölcskén a jótékonysági futóversenyünket, amely a helyi óvoda következő fejlesztését támogatja.

Borítóképünk: Huszonhárom kilométeres útjára indult a leghosszabb táv mezőnye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában