Ünnepség a Bonyhádi Gondozási Központban

2021.12.22. 07:00

Elmauer Mihály kapta idén az Amrein család Anikó-díját

A szép hagyományt folytatva, a Bonyhádi Gondozási Központ karácsonyi ünnepségén adta át az Amrein család az Anikó-díjat, amivel 2018 óta az év szociális gondozójának és ápolójának mondanak köszönetet. Idén Elmauer Mihály részesült az elismerésben.

Vizin Balázs

Amrein Gábor, Amrein Károly, Elmauer Mihály, Filóné Ferencz Ibolya, Sebestyén Orsolya Fotó: V. B.

– Nagyon sűrű év áll mögöttünk, ahol nemcsak a megszokott gondozási-ápolási feladatokat végeztük el Bonyhádon, illetve a járási településeken, hanem küzdöttünk továbbra is a pandémiával, néha kínkeserves időszakot hagytunk magunk után, hiszen a lebetegedések, ellátottaink távozása mindannyiunkat próbára tett, megviselt – emelte ki köszöntőjében Sebestyén Orsolya. 

A Bonyhádi Gondozási Központ intézményvezetője hangsúlyozta: – Nem kötelességből látjuk el a hivatásunkat, abban érezhető a szívünk, a lelkünk, hiszen ezt a munkát csak így lehet végezni. Az évek alatt egy nagy egységben működő intézménnyé váltunk. A többi telephellyel karöltve, egymást segítve, kiegészítve zajló munkavégzésünk eredménye, hogy Bonyhád városában egy olyan intézmény jött létre, ahova jó betérni, és ahol az idősek, a családok és a rászorulók szeretnek, tisztelnek és megbecsülnek minket. Ennek egyik ékes bizonyítéka a város által alapított Molnár Józsefné-díj is, amellyel a település vezetése a szociális szférát értékeli, ismeri el. Ezt a díjat ugyan egy ember kapja – idén Ritter Adél vehette át –, mégis úgy éreztük, hogy valamennyien részesültünk ebben, hiszen azáltal, hogy a városházán fogadott bennünket a polgármester asszony, a képviselő-testület, ott köszöntöttek és kedves szavakkal illették a szociális terület valamennyi dolgozóját, felemelő érzésben volt részünk – fogalmazott az intézményvezető, aki ezt követően csokorba gyűjtötte az év legemlékezetesebb pillanatait. 

Az önkéntes munkáktól a kirándulásokon és a „karanténbulikon” át a karitatív kezdeményezésekig, számos élmény, hatás érte az időseket, és az őket segítő gondozókat, munkatársakat egyaránt. – Köszönetet szeretnék mondani polgármester asszonynak – mondta –, aki a szívén viseli az intézményünk sorsát, és az év minden napján számíthatunk a segítségére. A hivatal dolgozóinak, akik készségesen állnak a rendelkezésünkre. A klubtagjainknak, kollégáimnak, gondozónőknek, sofőröknek, az irodai munkatársaknak a sok önzetlen segítségért, amit az intézményért, a csapatszellemért megtettek. Szeretném, ha a továbbiakban is ilyen lendületes és összetartó csapat lennénk, hiszen együtt mindenre képesek vagyunk – fogalmazott Sebestyén Orsolya. Végezetül, de nem utolsó sorban az Amrein családnak lehetünk hálásak – folytatta –, akik egy nemes célt határoztak el még 2018-ban. Ugyanis akkor alapították meg az Anikó-díjat, az év szociális gondozójának és ápolójának járó elismerést. Azóta minden év decemberében egy alapellátásban dolgozó kolléga szakmai elhivatottságát, példaértékű szerepvállalását jutalmazzák a kitüntetéssel. 

Idén Elmauer Mihálynak mondtak köszönetet, aki 2004-től erősíti a gondozási központ csapatát. A szociális gondozó elérzékenyülve mondott köszönetet a díj adományozóinak és a kollégáinak, mint fogalmazott: ő csak a hivatását végzi. Azt mondta, ha újra pályaválasztás előtt állna, ugyanezt az utat választaná. 

A város polgármestere is a csapat tagja

– Mindig nagy örömmel jövök ide, és nemcsak ilyenkor, hanem az év valamennyi napján – ezt már Filóné Ferencz Ibolya hangsúlyozta köszöntőjében. Bonyhád polgármestere felidézte, több mint 40 évvel ezelőtt, kisiskolásként járt először ebben az épületben, amikor az osztálytársaival ők is olyan szép karácsonyi műsorral kedveskedtek az időseknek, mint azok a fiatalok, akik a mostani programon szerepeltek. Azóta eltelt több évtized, de egy dolog változatlan, szeretetet adni, másokra figyelemmel lenni a legnagyobb öröm. A gondozási központ ma az egyik legfontosabb feladatot látja el lelkiismeretesen, kiváló szakmai színvonalon. – Hálával tartozom nekik a munkájukért, azt pedig köszönöm, hogy a csapat tagjának tekintenek, a jövőben is mindent megteszek, hogy segíthessem őket, az ellátottakat és a családokat – mondta a város vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában