Hagyományteremtő mozgalom

2022.01.07. 12:45

Babazászlók jelzik az újszülöttek érkeztét Nagymányokon is

F. E. B.

A központ munkatársa, Székely Attila a rózsaszín zászlóval, jobbról pedig Huckerné Linde Judit és a kék lobogó (Beküldött fotók)

A Három Királyfi, Három Királylány Babazászló Mozgalmához csatlakozott megyénkben Paks és Dombóvár mellett harmadikként Nagymányok. Oberfrank Pál ötlete alapján 2011-ben országos szintű és hagyományteremtő kezdeményezés indult útjára. A mozgalom célja, hogy ne csak akkor tűzzenek ki zászlót a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak, ha valaki eltávozik, hanem akkor is, amikor újszülött érkezik közéjük. Magyarországon már több mint száz településen csatlakoztak a megmozduláshoz, de már Svédország két nagyvárosában is megtalálhatóak a babazászlók. 


– Nagymányok városa útjára indítja 2022-ben a babazászló-mozgalmat, aminek kapcsán minden helyi újszülött érkezésekor a Nagymányoki Közművelődési Központ előtti téren húzzuk fel a rózsaszínű vagy kék színű lobogót, esetenként mindkettőt. A szülők beleegyezésével ilyen formában tudatnánk a nagyvilággal, hogy kisbaba született városunkban –mondta el Huckerné Linde Judit, a Közművelődési Központ megbízott igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában