Számmisztika

2022.02.22. 10:22

Különleges a mai dátum, kerüljük az agresszivitást

B. M.

A kettes az egyensúly számjegye. (illusztráció, Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

Kis Tahi Mária kismórágyi asztrológus számmisztikai szempontból elemezte lapunknak a mai mágikus számú 2022. 02. 22-ei keddi napot. 

– A nulla mindig valaminek a kezdetét jelzi. Döntéshelyzetet, amikor anélkül, hogy látnánk, mi a következő lépés, csak lépünk ösztönszerűen, belső képességek alapján, mint a nyitottság, az önmagunkhoz való hűség. Mindezt a tarot-kártyák közül a Bolond kártyával teszik párhuzamba, hiszen nem gondolkodunk, nem látunk előre, ezért felelőtlenül, belső képességeink alapján cselekszünk.

– A kettes az együttműködés, az egyensúly száma. Úgy is írhatnánk, hogy tulajdonképpen két kézről van szó. Az egyik az adakozó kéz, a nyitott, a másik az ellenálló kéz, ökölbe szorítva. Ennek jelentése, hogy egyenlő mértékben nyújtjuk-e mindkét kezünket az embertársaink felé – mondta. Hozzátette, a kedd, mint nap az együttműködést, az egyensúlyt, a fontos dolgokat helyezi előtérbe. Fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy különféle helyzetekben hol a saját felelősségünk, és hol kezdődik a másoké. Erőnkön felül segítünk-e másoknak, ezt később bánjuk-e? A 22-es mesterszámnak számít, asztrológiai szempontból a Plútóval, a transzformációval áll analógiában. Valami, aminek lejárt az ideje, átalakult, elsősorban bennünk.

A keddi nap asztrológiai szempontból a Mars napja, a hóvirág kibújásának energiáját kell elképzelni, illetve magát a születést, amely mind úgynevezett marsikus energia. Ugyanakkor a háború, a konfliktus, az agresszivitás, a vér is ehhez az energiához tartozik, ahogy a varrótű, az olló, a kard, a szúrásra-vágásra alkalmas eszköz. Kis Tahi Mária hangsúlyozta: egyensúlyban kell tartanunk az életünket, nem szabad hagyni, hogy az agresszivitás irányába forduljanak helyzetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában