Fürdőruha-szezon

2022.06.11. 15:40

Sem a nők, sem a férfiak nem elégedettek az alakjukkal

Időjárásfüggő, hogy mikor kezdjük beszerezni a legújabb fürdőruhát. Az idei szezonra is érvényes, ha itt a napos, jó idő, már megyünk is vásárolni, mondják az általunk megkérdezett kereskedők.

Brunner Mónika

Amíg fiatal, vékony és csinos az ember lánya, majdnem mindegy, milyen fürdőruhát vesz fel, szinte minden darab jól áll (Fotó: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

A szekszárdi vásárlók viszonylag határozottak a fürdőruha-, bikini-, fürdőnadrág-választás tekintetében. Többen a színes, vidám és néhányan a visszafogott modelleket keresik, mondta az egyik helyi üzlet alkalmazottja. Azt is megtudtuk tőle, tízezer forinttól tizenkétezer forintig árusítják a fürdőruhákat. A vásárlóközönségük ragaszkodik a helyi kínálathoz, fontos nekik, hogy próbálhatnak, kikérhetik az eladó, a kísérőik véleményét. Jólesik nekik a visszajelzés, a segítőkész hozzáállás. 

Hozzátette, magyar fürdőruha-készítőik vannak, az üzletükben a Covid-időszakban felhalmozott raktárkészleteket árusítják. Vásárlóik a bikinifelső méretekkel elégedettek, de az alsó méretekkel már kisebb gondban vannak, azok valamivel kisebbek, mint ami ideális lenne a számukra. Tapasztalatai szerint a pandémia miatt a mai napig sokan szenvednek a pluszkilóktól, háttérbe szorult a rendszeres sportolás. Hangsúlyozta, a vékony alkatúak is sokszor elégedetlenek magukkal, mindegy, hogy férfiakról vagy nőkről van szó, a küllem mindenkinek igen jelentős ügy. 

Egy dombóvári üzlet munkatársa lapunkat arról tájékoztatta, hogy az egyrészes, kétrészes női fürdőruhák választása során a vásárlóik számára az a legfontosabb, hogy a kiválasztott darab megfelelően takarja az intim testrészeket és kényelmes legyen. Náluk az idei évi fazonok hasonlóak, mint az előző esztendőkben, a színekben idén a neonzöld, a narancsos árnyalat, a vajszínű és a fekete számít divatosnak, és még mindig sláger a matróz színösszeállítás. Egy-egy fürdőruha ára tizenötezer és harminckétezer forint között van. 

– A fiataloknak, a vékony testalkatúaknak számít elsősorban, hogy a fürdőruhájuk megfeleljen a legújabb divatnak. Ám a próbafülkéből még sosem hallatszott ki, hogy „milyen jól nézek ki”. A vásárlók mindig találnak okot, hogy elégedetlenek legyenek az alakjukkal, ez egy általános jelenség – tette hozzá. 

Az egyik tamási üzlet alkalmazottja elárulta, háromezer-ötszáztól tizenhétezer-ötszáz forintig árusítanak fürdőruhákat. A fiatalok kedvencei a háromszög alakú bikinik, az időseké az egyberészes-fürdőruhák. Vásárlás előtt általában próbálnak, és ha több is tetszik nekik, akkor az olcsóbbat választják. 
A férfiak ízléséről elmondta, hogy legtöbben a száras úszónadrágot kedvelik, az idősebbek azonban a fecske típusú fazonhoz ragaszkodnak, ezek ezernyolcszáztól háromezer-hatszáz forintig kaphatók. A gyermekfürdőruhákat Tamásiban a tapasztalatok szerint leginkább a turkálóból és a kínai üzletekből szerzik be a vásárlók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában