Párválasztás

2022.07.07. 20:00

Megyénkben az életszerető, őszinte mosolyú nők a nyerők

A Tolna megyei férfiak párválasztáskor előnyben részesítik a helyi hölgyeket. Sőt, egyre nehezebben mozdulnak ki ismerkedni a dél-dunántúli régió legkisebb megyéjéből, mondta lapunknak Mármarosi Melinda párkapcsolati szakértő.

Brunner Mónika

A tetszetős női külső fontos a férfiaknak, ám a benső egyensúlyát is mérlegre teszik (Fotó: Shutterstock)

A társkereső irodát is vezető Mármarosi Melinda tapasztalatai szerint az itteni férfiak leginkább helyben keresnek maguknak párkapcsolatot. A Tolna megyei nők a vonzók számukra. 

– A párválasztás során azt szeretnék látni, hogy a nekik tetsző nő életigenlő, a mosolya őszinte, szereti az életet. A Tolna megyei férfiak nem kedvelik a problémás nőket. Nevetni akarnak, moziba, színházba járni, bulizni, utazgatni, a testiségben is jól érezni magukat a nővel. Az élményeket keresik, amelyek feltöltik őket, melyekben önmaguk lehetnek, ahol el tudják magukat engedni, tudnak szórakoztatóak lenni. Azonban gyakran szembesülnek azzal, hogy a választott nő már ismerkedés elején velük akarja megoldani a gondjait, előző párkapcsolati problémáit. Tőlük várják a megoldást, hogy rátaláljanak a női benső egyensúlyra, valamint látják rajtuk, már az első néhány randi után már nagyon előre terveznek egy elkötelezett kapcsolat reményében mondta lapunknak Mármarosi Melinda megyei társkereső irodavezető, párkapcsolati szakértő. 

Elismerte, hogy a férfiak számára igazán rendben van, ha szép, dekoratív a kiválasztott hölgy, ám ha az első problémákkal szembesülnek, akkor nem biztos, hogy vele maradnak. Tény, hogy a külső sokat számít, ám érdemes tudni, hogy a férfiak a különféle korszakaikban akár a barátaik miatt is dönthetnek úgy, hogy párt választanak, vagy éppen családi-társadalmi nyomásra hozzák meg ezt a döntést. A fiatalabb férfikorosztály egyértelműen nem feltétlenül hosszú távú kapcsolatban gondolkodik, sőt általában harminc éves korig elutasítják a komoly kapcsolatokat. Az online társkeresőkön randizó férfiak kétharmada egyáltalán nem gondolkozik társkapcsolaton. Hogy mire is keres a férfi partnert magának, megtalálja-e a társát, a legmagasabb szintű kapcsolatát, az attól függ, hogy milyen ember ő, milyen a belső értékrendje.

– Például egy hajótulajdonos, párját kereső férfinak kifejezetten a legfontosabb volt, hogy leendő társa tudjon úszni. Ez alapján kellett számára párt találni. Ugyanígy, akiknek hobbijuk van, például rendszeresen bicikliznek, úsznak, fontos a számukra, hogy a párjuk is hasonlóképpen szeresse a sportot, és velük tartson ezen tevékenységekben. Azok a férfiak, akik a szexualitást helyezik előtérbe, olyan nőt választanak, akinek szintén ez a fontos. Az érzelmes férfiak inkább beszélgetnek a nőkkel. Azok a férfiak pedig, akiknek a baráti társaságuk a legfontosabb, azokat a hölgyeket tartják fontosabbnak, akiket elfogadnak a barátaik. A társadalmi elvárások szintén jelentősen hatnak a párválasztásra – mondta Mármarosi Melinda. 

Hozzátette, a probléma a Tolna megyei férfiak számára továbbra is az, hogy a nők az elmúlt évtizedek során átvették a férfiúi szerepeket. A nők nem egy esetben irányítókká váltak, elnyomják a férfiakat, és hatalmas elvárásaik vannak velük kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában