Figyelemfelhívás

2022.09.28. 12:54

Örömtáncot jártak a város főterén

A Szenior Örömtánc Csoport már öt éve iktatja be programjai sorába a Hősök terén való fellépést.

Wessely Gábor

Örömtáncot jártak (A szerző fotója)

A szeptember 21-ei Alzheimer-világnaphoz kötődik a rendezvény; az idén szeptember 27-én tartották meg Tolna központjában. Ráirányították a figyelmet ismét erre a gyógyíthatatlan, de a betegre való odafigyeléssel, foglalkoztatással, mozgással, tánccal lassítható betegségre, az öregkori elbutulásra. Emelkedik az átlag életkor, sokakat kóstolgat ez a kór. Becslések szerint 2050-re mintegy 135 millióan lesznek érintettek világszerte.

Dr. Barna Györgyi köszöntötte a táncosokat és az érdeklődőket (A szerző fotója)
 

Először a város vezető háziorvosa, dr. Barna Györgyi köszöntötte a közreműködőket és a téren megjelent érdeklődőket. Arról beszélt, hogy a családban a gyereknek illetve a házastársnak hogyan érdemes viszonyulni a demens beteghez. Kínos látni a leépülést, az esetenkénti agresszívvá válást, de az őszinteség, az odaadó gondoskodás és a szeretet sokat segíthet. Ezután kezdődött a tánc, melyre alaposan felkészült a szépkorú hölgyekből álló, húsztagú csoport Kákonyi Bertalanné vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában