Világklasszis?

2022.10.26. 13:03

Terítékre került a rejtőzködő kocsolai óriás

Kapitális dámbikát hoztak terítékre megyénkben. Börcsök Zoltán, a Kocsolai Dám Vadásztársaság elnöke szerint ez egy több mint egy évtizedes munka eredménye.

TEOL

Kapitális dámbika került terítékre Kocsolán (Fotó: Nimród Vadászújság)

Október 22-én, szombaton magyar vendégvadász kapta puskavégre a Tolna megyei vadásztársaság, de talán egész Tolna megye történelmének eddigi legnehezebb agancsú dámbikáját. A 24 órás tömege megközelíti a 7 kilogrammot, bírálatára értelemszerűen még nem került sor – adta hírül hétfőn közösségi oldalán a Nimród Vadászújság.

Világklasszis trófea (Fotó: Radomír Périn Rásó „rasatraper”)

A társaság hivatásos vadásza, Fábián Bence kíséretében egy cserkelő vadászat alkalmával sikerült terítékre hozni a kapitális lapátú vadat. A bikát már két éve is látták a Kocsolai Dám Vadásztársaság területén, és idén is már több alkalommal meg tudták figyelni Berta István társasági taggal együtt. A bika igen rejtőzködő volt, alig mutatta magát, így csak annyit lehetett tudni, hogy agancsa kivételesen nagy.

A magát csak egy-egy pillanatra mutató, bujkáló bikát végül egy sűrűben sikerült puskavégre kapni, ahol a nehéz körülmények miatt maga a lövés kissé hátracsúszott. Biztosra menve, a rálövés helyét és vért megtalálva a vadászok inkább úgy döntöttek, hogy nem hajtva a vadat, vérebest hívnak. A világklasszis lapátú bikát végül Varga Csaba vérebes találta meg a rálövés helyétől mindössze 50-60 méterre.

A bujkáló bikát egy sűrűben sikerült puskavégre kapni, a meglőtt vadat végül egy vérebes találta meg

Csak összevetésként, hogy mekkora is a hét kilogramm körüli kocsolai trófea, a hónap közepén a Kaszó Zrt-nél terítékre került, és a társaságnál minden idők eddigi legnagyobb dámbikájaként aposztrofált trófea 24 órás tömege „mindössze” 4,80 kilogramm volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában