El Camino

2022.11.03. 16:20

71 évesen több mint nyolcszáz kilométert zarándokolt

Nyolcvannál is több kakasdi várta kedden délután Kelemen András hazatértét.

Farkas Eszter

Kelemen András épp csak hazaért szülőfalujába, amikor szívélyes fogadtatásban volt része (Beküldött kép)

– Kelemen András hetvenegy évesen teljesítette az El Camino több mint nyolcszáz kilométeres zarándoklatot. A spanyol zarándokutat több mint egy hónap alatt teljesítette, ami után együtt várta haza a falu. 

– Mivel szerettünk volna igazi meglepetést szerezni, riadólánc-szerűen értesítettük egymást a falu lakóival – tájékoztatta lapunkat Schellné Simcsik Orsolya polgármester, majd hozzátette: Andrásnak a helyi Székely Népdalkör tagjai elénekelték a Székely Himnuszt is, az egész nagyon megható volt! A polgármester elmondta, Kelemen Andrásnak a faluban több mecénás típusú cselekedete volt már.

A zarándoklatról hazatérve együtt várta haza a falu (Beküldött kép)

– Egyszer gondolt egyet, és lefestette a faluban található kereszteket. András nagyon jó ember, aki nem szeret kérkedni. A fogadásán a püspökünk, Mayer Mihály is részt vett. A falu nevében egy piros-fehér- zöld zászlót kapott selyemből Kakasd felirattal, mivel a zarándokúton végig büszkén fotózkodott egy hasonló zászlóval – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában